Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Átküldhetem neked a méreteket, a tegnapi email kapcsán, persze ha tudod vállalni?

PSoft

Jahhh!

IGEN, küldheted!
(úgy belemerültem a "pihenésbe", hogy elfelejtettelek hívni):)

Kelepeisz Lajos

sanyi84

Én fához egy festékesvödröt használok :) Lementem a műhelybe elővettem a tolómérőt és vágtam lézerrel a tetőre két kicsit szűkebb lyukat mint a cső.  
Nem fog meg mindent de ha 3/4 ig van épp hogy van a porzsákba. Faforgácshoz nekem jó. Mivel gyenge így nem szívja fel a felfogó csavarokat nagyobb fákat épp amitől elakadhat. Szóval a "diszperzites" vödör nekem bevált.

Kelepeisz Lajos

Majd meglátom nekem is hogy muzsikál, ha használom egy darabig, amúgy próbáltam még a 12-es anyát is felkapja.[#smile]

ce93xphjd

szia!

nagyon jó lett. esetleg arról nincs fotód, hogy a fa szerkezetben mit, hogy csináltál?
youtube-on már néztem több ilyet, de azért szívesen veszek olyantól tapasztalatot aki használja már.

köszi

VighLajos

http://www.rockler.com/dust-right-4-dust-separator-components" TARGET=_fnew>Én ehhez hasonlót építettem.
Az Aldis forgácselszívó elé kötöttem, mert méregdrágának találtam a nyomásálló fóliazsákokat, amiket használt.
Egy 120 literes vashordó, faforgácslap a teteje, a vákuum és a gravitáció rászorítja annyira, hogy rögzíteni sem kell.

Kelepeisz Lajos

Rendben, majd feltétlenül csinálok videót róla, ha teljesen kész.

ce93xphjd

Kelepeisz Lajos

Kedves kollégák!
Kellene a segítségetek egy mérőóra leolvasásban, úgy érzem jól olvasom le, de biztos ami biztos.
A 0 hoz képes a piros vonal 1,5századra, azaz 0,015mm-re van, jól olvasom?
http://kepfeltoltes.hu/160626/1408016160N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

2rjw3gfi5

2rjw3gfi5

egy osztás, egy század, plusz még egy fél...

vjanos

Szerintem is kb :)

De úgy tudom a mérőeszközöket nem illik a skála beosztásánál "finomabban" leolvasni :)

Kelepeisz Lajos

Köszönöm szépen hogy igazoltatok, egy gravírozógépnek a hídjára fogatott órával a 4 sarkán mérve 1,5 századon belül van a közepén nézve 2 század, szóval sikerült egész faján beállítani, de lehet még picit igazítok rajta.

2rjw3gfi5

Öt ezred milliméter, és javul? :)  
A végső határ a csillagos ég! :)
Bocs...

Szülinapi viszkizésen vagyok túl...