Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

2f428kduf

A Nejem kerámikus, már vagy ötven éve. Az elején csináltam neki egy motorost, a motor Wartburg dinamó volt, még a 6 voltos. A fordulatszabályzást én is víz ellenállással akartam megoldani, de a 24 Ac, és nagy áram miatt jól el kellett sózni a vizet. Ment is a dolog, de csuda ügyes voltam, amikor teljes "gázt" adott a pedálon, két réztuskó kiiktatta a vizet. No itt lett a baj, mert azt tanitották, a váltóáram nem bontja a vizet. Az én kütyüm ezt nem tudta, bontotta, a képződő kitudja mi tartalmazó buborékokat képezett. amik aztán a szikrától a 30 és feles mozsárágyu hangját szégyenitette. Mindjárt tudtam: durranó-gáz, de, hogy ekkorát. Az ujdonsült kerámikus meg ijedtébe lelökte a köcsögöt a korongról. Bukott a projekt, csak a frekvenciaváltók korában éledt ujra.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Valaki nem vásárolt mostanában egy ilyent, nem tudjátok mennyiért árulhatják?
Köszönöm
http://www.alfalaser.hu/elszivo.html" TARGET=_fnew>Elszívó

Devecz Miklós

Kelepeisz Lajos

Köszönöm, láttam őket, nincs 380v om.[#smile]

szf

Mire akarod hasznàlni?van nekem oldalcsatornàs ventim + lenze 1p/3p frekivàltó hozzà

Kelepeisz Lajos

Csak füstöt szeretnék elszívatni, de bőven elég lenne egy 2-300w os is.

PSoft

Szia Lajos!

Egy ilyen radiál ventilátor,(illetve, ez) nem felelne meg az igényeidnek?
Szívó, átmérő 100mm nyomó 55x80mm.
Az én CO lézeremhez "tartogattam" eddig, de ha kell, jutányos áron megszámolom Neked.:)
(majd, intézek másikat, mire nekem kell)

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Elad%C3%B3/2016.07.02/Radialventilator/" TARGET=_fnew>Több kép a ventiről.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Elad%C3%B3/2016.07.02/Radialventilator/20160703_195734.jpg" border=0>

Kelepeisz Lajos

Most is a forrasztás füst elszívásához egy  dupla ventilátoros páraelszívót használok, de ez is már egész jó ez kb 150Wos, egy 300W-os radiális ventilátor már jó lenne.

Kelepeisz Lajos

Szia Béla!
Egy próbát megérne, de ahogy az előbb írtam a 150W-os is éppen elég ha egy 30cm-en belül forrasztok, és azért jó lenne ha egy 50cm-röl el tudnám frankón szívatni, de kitudja jó lenne ezt is kipróbál hátha beválna.  

Kelepeisz Lajos

Majd ha megyek a fúvókáért megbeszéljük ezt is, ha neked ez így megfelel.[#worship]

PSoft

Ha gondolod, jössz, viszed, kipróbálod, aztán...majd döntesz a próba után.:)
[#wave]

Kelepeisz Lajos

Így nagyon remek lenne, köszönöm.

Kelepeisz Lajos

Kedves Béla!
Ifj Tiborunk beugrik hétvégén a ventilátorért, esetleg a fúvókát is eltudnád addigra készíteni?
Hétfőn behozná nekem a motyót.
Köszi.

PSoft

Igen, addigra meglesz.
Viheti hétfőn a "motyót".

Kelepeisz Lajos