Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Szia svejk!
Ezt könnyen kideríthetjük mivel van szab.trafom és van fordulatszám mérőm is, annyi biztos hogy már 60V ról szépen megy.
Most HUN-on kìvül vagyok, de jövő héten leméregetem.

Kelepeisz Lajos

Gondoltam veszek egyet, megnézem mennyire pontos, hát meglepődtem hogy ennyi pénzért mit adtak, és pozitív élmény volt.
Minden szempontból precíz, és a szár akár mekkorában rendelhető.

http://kepfeltoltes.hu/160804/586971989N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png

http://kepfeltoltes.hu/160804/IMG_0511_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Szalai György

svejk

Én is tűkön ülök már, de nem mertem rákérdezni. :(

PSoft

Ejnye má na!

De türelmetlenek az Urak!:)

Kelepeisz Lajos

Sajnos nem tudom lemérni, a fordulatszám mérő mágneses talpát nem tudom hozzáérinteni a tengely végéhez, mert az nagyon mélyen van, de valaki hoz a fehérvári talira egy lézeres fordulatszám mérőt én nagyon szívesen elviszem az egész hóbelebancot és ott le tudjuk adatolni?

svejk

No de saccolni/hosonlítani csak tudsz az eredeti fordulathoz képest!

Emgem leginkább az érdekelne, hogy 0-tól emelve a feszültséget mekkora az amikor stabilan elindul a motor, majd magasabb feszültségről lassan csökkentve mekkora a feszültség amikor már érezhetően semmi a motor nyomatéka és félő, hogy leáll teljesen a motor.
Illetve nagyon beszédes adat lenne egy feszültség/áramfelvétel grafikon, mondjuk 10 V-os lépésekben 0-250V-ig (mert ugye a toroidok 99%-a e között a keretek közt szabályozható)
Közölve a motor adattábláján levő feszültség és áramerősség adatokat is.  
Ha megcsináld beírok neked két(!) pirospontot a naplóba.

svejk

Közbe-közbe a kimenő levegőáramlás útját elzárnám-kinyitnám.

Kelepeisz Lajos

Ezek fesz/áram megoldható, ezzel talán még ma tudok is szolgálni. Amúgy hogy mikor indul, és félő hogy leáll ezek érdekes kérdések, mivel van rajta egy óriási kerék ami szuper könnyű, de lendülete marha nagy, így nem egyszerű, sokat kell várni amíg beáll.

Kelepeisz Lajos

Sajnos ilyenekre nem nagyon van időm, a héten is szabin voltam hogy el tudjam rendezni a dolgaimat.

svejk

Tudom, hogy nem kétperces feladat, ezért is kettőztem a pirospontok számát :)

De ha nyűg, nincs rá idő éppen nem fogunk Szalaival a kardunkba dőlni, majd megmérjük mi magunk egyszer.
Mert biztos Szalai György pincéjében is hever ott valahol egy ilyesmi ventilátor. :)

PSoft

"Mert biztos Szalai György pincéjében is hever ott valahol egy ilyesmi ventilátor. :)"

Nálad meg, biztos hever ott valahol egy olyasmi toroid, mint amilyen a Lajosé.:)

"majd megmérjük mi magunk egyszer."  

Ahahhh!
És...melyőtöknek lesz olyan hosszú drótja?
 [#vigyor2]

svejk

Gyanítom Gyuri Bácsinak is van toroidja...

PSoft

Remélem!

Az, nagyon "égő" lenne Gyuri Bácsira nézve, ha nem lenne neki toroidja!:))

Kelepeisz Lajos

Elkészültem, nagyon érdekes adatokat kaptam, valakit megkérnék készítsen egy X-Y ordinátát és vesse fel rá, engem is érdekelne, de főzök és nem tudom megcsinálni.

30V-rol szépen elindul!

Fojtás nélkül:     Fojtással:
30V  0,47A            0,46A
40V  0,7A             0,63A
50V  0,9A             0,8A
60V  1A               0,94A
70V  1,25A            0,8A
80V  1,44A            0,72A
90V  1,6A             0,67A
100V 1,73A            0,63A
110V 1,81A            0,59A
120V 1,86A            0,56A