Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

ebalint

svejk

Én a kimenő oldalra raknám.

A folyadékszivattyúknál lényeges, hogy a kimenő oldal legyen fojtva mert ellenkezőleg akár a tengelytömítésnél falsot is szívhatna a szivattyú.

Ventilátoroknál ilyen probléma nincs, de a teljesen lezárt szívónyílás esetén is van valamekkora levegőáramlás, mindenféle turbolenciák miatt.
Talán attól függ, hogy elszívás vagy elfújás a fontosabb.

De a ventilátorok jelentős többségében nem is megengedett a fojtás mert az áramoltatott levegő hűti egyben a motorját is.

Szalai György

Egész nap figyelem és írok is, ha kell.
De itt pár év alatt megtanultam már, hogy vannak dolgok, amikbe nekem nem kell beleszólni.
Csodálom a tenni akarásodat.

d30xhrezp

Szia Lajos!
Sikreült az általad elajándékozott lézert beüzemelni.Még elég jól éget.Még egyszer köszönöm.Egy kis videó róla.
https://www.youtube.com/watch?v=OUsnSVYQWnc&feature=youtu.be" TARGET=_fnew>Co2 laser probe 40W. Co2 lézer próba.

Kelepeisz Lajos

Szia!
Pörköl rendesen, milyen elektronikával tudtad berúgni?
Hálás köszönet hogy gondoltál rám.

d30xhrezp

Én is meglepődtem,mert ahogy mondtad csak karcolja a papírt.Ahhoz képest elég erős még.
Egy egyszerű TV sorkoimenő és egy tranzisztor.
A múltkor tárgyalt egyszerű kapcsolással.De majd még csinálok valami vezérelhető tápot hozzá.

Kelepeisz Lajos

Hát az nagyon jó, jössz Fehérvárra?

d30xhrezp

Kelepeisz Lajos

PSoft

Jól látom a videón, hogy hűtés/víz nélkül lövöldözöl a csővel?

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Idő közben mikor időm engedtte összedobtam egy kis gravírozó gépet, jelenleg egy 2W os diódával, a dolog érdekessége hogy vízhűtéses lett. Egyenlőre nem szeretném a gépet bemutatni, de azt amit gravíroztam vele szívesen megmutatom. Pabló kolléga kedves felajánlása folytán hozzám került egy UC100+UCCNC próba képen, a héten ezzel készült képeket fogok mutogatni, elnézést a képminőségért de nem egy mai darab a fényképezőgépem.

Amúgy már kb 1 hónapja egy DOS alapú nagyon professzionális gravírozó programot tesztelek nagy sikerrel, de erről egyenlőre nem tudok képet mutatni.

Egy gravírozott tükör fekete fehér funkcióval (UCCNC)

Itt egy szürkeárnyalatos kép látható, a szeme környékén lehet látni egy lépésvesztést, szerintem ennek az az oka hogy túl nagy a motorfelbontás.

Ez pontozva készült, de hogy mér fotózta zölden a gép azt nem tudom.

svejk

Miért? Sikeres tesztek ellenére  nincs értékelhető eredmény?

Majd próbálj egy összehasonlító táblázatot összeállítani a funkciókról, sebességről, stb.!
Természetesen ugyanazon alapanyagon, ugyanazon művel.

Kelepeisz Lajos

A válasz egyszerű, nem kaptam rá engedélyt, én csak tesztelem és véleményt alkotok, de az egyéb terveket nem tudom szóval nem akarok bele ... a levesbe.[#wink]

svejk

Oóóó... akkor van egy sejtésem.

De ha nem hát nem.

Kelepeisz Lajos

Jól sejted, (tükörtündér) ez nem titok, ha ő engedi hogy tegyek fel képet akkor teszek, de nem szeretnék visszaélni más jóindulatával. de a UCCNC-S képeket nagyon szívesen megmutatom, a gépet is csak azért nem, mert igaz már teljesen kész, mégis szeretnék rajta változtatni és jó lenne majd ha azt látnátok.