Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ennyit tudok mutatni...áll a projekt.:(
Egy léptecses aktuátor emeli(majd)az asztalt, a négy sarkán, 10-es lineáris csapágyakban megvezetve.
Az első mozgásteszt.

8nyxwdmzs

Azt a mindenit de érdekes...
Nem láttam még ilyen asztal mozgatást itt az oldalon.. Jó, tetszik.

Kelepeisz Lajos

vjanos

Profi. [#eljen]

A lézer mellé mehet majd egy 3D nyomtatófej is... :)

PSoft

Áááá!

Ha jól rémlik, csak 80-100mm körül van(lesz) a "Z" mozgás.:(
Hogy nézne ki, egy tíz centis Eiffel torony!?[#nevetes1]

zozo

Basszus, a kutya az ajtón belül szundikált, mikor elindult a videó, felugrott és elkezdett ugatni :)  -Visszaugatott a léptetődnek [#nevetes1]

PSoft

Kelepeisz Lajos

Úgy érzem összeállt a gépem, így már meg tudom mutatni, már csak egy asztalemelést kell építeni, bármi kérdés van állok rendelkezésetekre.

PSoft

Frankón összehoztad!
[#eljen]

Szemet gyönyörködtető kis(?)gép lett.
Mekkora is lett a munkatér?

Kelepeisz Lajos

Köszönöm Béla, jól esnek az elismerő szavak[#vigyor3]
Elméletileg és gyakorlatilag 500x500mm a hasznos terület.
A hídon dupla 12-es Hiwin kocsik vannak, így úgy érzem maximálisan kottyanásmentesség tettem.

Szalai György

A képeket nézve, utólag oktondiskodva: A vázszerkezet pár alumínium alkotójának funkcióját rá lehetne bízni pusztán a lineáris vezetékekre?
Az áthajtó tengely vastagságát (vékonyságát) látva meglepődtem, de azután eszembe jutott, hogy alig van rajta csavaró nyomaték.

Keményfa mintaégetéskor hasznos egy hulladékfüst hasznosító kolbászfüstölő.

Kelepeisz Lajos

Ha a 8mm-es tengelyre gondolsz ami a motor két oldaláról van kihajtva, akkor az bőven elég, oda még egy ceruza is elég lett volna, igazából nagyon kicsi erő hat rá, az az 1,7Nm motor is csak azért van ott mert volt, bőven elég lett volna egy 1Nm-es vagy kisebb motor.
A füst nem probléma Hégei Milós úr ellátott egy brutális jó kis elszívóval, itt a gond ami még mindig gond, hogy honnal vegyek jó lágy 80mm átmérőjű gégecsövet az elszívóhoz, nálunk a faipari boltban 6000ft/m-e a szilikon gégecsőnek.[#fejvakaras]

Kelepeisz Lajos

Egy ilyen asztalemelő kellene, csak úgy tudom nagyon drága.

mex

Nem lenne egyszerűbb a fejet mozgatni?