Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Egész pontosan milyen kavicsot érdemes beletenni?

iv43r83d

Nem a kék lötyi hanem kültéri uv álló és átlátszó mivel színes nemes vakolatok védelmére használják.

szf

Amilyen befér a likon és nem gömbölyű hanem "szögletes"
kb 10mm-eseket használtam, mert az volt

Kelepeisz Lajos

szf

persze,ami van,ami csak egy kicsit koptatja a belsejét

Bicska

szf

nem tele kell tőlten,de száraz legyen

Bicska

Én is preferálom a poroltót[#nyes]

Kelepeisz Lajos

Ez nagyon állat, szép munka![#worship]
Esetleg te is megosztanád velünk hogy miképpen kezeled a tartályok belsejét?

Bicska

Azért nem okoskodtam, mert amatőr módon csináltam, nem fektettem sok energiát bele. Ilyen hammerite jellegű festékkel, ami 2in1.. Felmelegítettem a palackokat, aztán teliöntöttem festékkel. Hagytam benne negyed órát, aztán kiöntöttem a felesleget, utána pedig forgatgattam.

wt8g4i4

El kell, hogy keserítselek. Itt a Bakonyban ilyen nem rendes kompresszorok vannak
Nálunk is van 6 db abból van kék,fekete,szürke + 1 db piros ami megadta magát :)
Máshol is inkább kéket látok

ajpwg6jrn

Én így oldottam meg a kompresszorépítés dolgot (gyári mini kompresszort fejlesztettem tovább):
(Már nagyobb kerekek vannak alatta.)
Hátul ketté lehet csatolni gyorscsatlakozóval a levegőt (10 + 60 liter), ezáltal a kicsi tartállyal is van némi puffer a levegőnek. Az összetartó talpak reteszelhetőek és van gumibak is hozzá, ha külön venném.

Ezen felül, elől amivel húzni lehet a teljes szerkezetet úgy oldottam meg hogy 45°-kal le vannak vágva a csövek és össze vannak csavarozva belülről, vagyis forgatással állhat derékszögben (helytakarékos) illetve egyenesen a könnyebb szállítás végett. (A kis tartály alján gyárilag volt vízlecsapató, a nagyra én készítettem, viszont én nem festettem le belülről.)

Bicska

[#eljen]Amúgy ez viszonylag hangos kompresszor? Száraz, nem olajos, mi?

000000000

Szia Lajos!

Ez milyen tipusu profil?
hol lehet ilyen profilt venni használtan?

Kelepeisz Lajos

Szia!
Bosch profil 40x40-es, és 30*30-as, egy része volt idehaza, többit meg vettem az IPTkerben,Veszprémben.