Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

zozo

Jó ötlet az az üzemanyag szűrő. Az enyémen (pneumatika) hangtompító van épp, az volt itthon :)

Kelepeisz Lajos

Igen ez volt occo 150ft/stück a benzinkúton, szerintem egyszerű és nagyszerű, pont passzolt a pneu csatiba.[#circling]

PSoft

Nagyon fáintos lett![#eljen]

Egy apróság, amit én nem hagytam volna el...
Hiányolom a hátsó(kompresszor alatti)kengyelről/lábról a két kereket.
Nem lehet nagyon nehéz, de csak könnyebb lenne a kerekeken odébb tolni, mint vinni.

Kelepeisz Lajos

Köszönöm szépen.
Nem is akartam kereket, az össz súlya 5kg, elöl a fülön csak felkapom és viszem, nagyon meg vagyok vele így elégedve.[#vigyor3]

Kelepeisz Lajos

PSoft, amit anno adtál fekete 3 eres szenzorkábel maradékokat, azok jók energialáncba is, bírják a hajtogatást?

pv6cdvuc7

Szia Lajos!
Bocs ,hogy megint nyaggatlak, ha van időd akkor tennél fel 1 képet a bordásszíj rögzítésről ill a kocsihoz való rögzítésről!
Köszi előre is!

Kelepeisz Lajos

Baxus, igen, rögtön megnézem, amúgy bármikor nyugodtan, én nem az a fajta vagyok akit idegesít ha kérdeznek, örülök ha valakinek tetszik amit művelek, de ha még másolni is akarja, akkor tudom hogy valamit jól csináltam.[#nyes]

Kelepeisz Lajos

pv6cdvuc7

Köszönöm Lajos! Nagyon gyors voltál..
és így eléggé megtudod feszíteni a szíjat, hogy ne keljen olyan igazi feszítő?
Nagyon jók a képek!!!
Köszönöm még egyszer!!!Szerintd olyan fúvóka mindenképpen kell a diódára vagy elég csak 1 kis ventilátorral elfújatni a gőzt,füstöt? (te mivel fujatod a levegőt, van esetleg külön kompresszor vagy ventivel?)
Üdv.

Kelepeisz Lajos

Ha gravírozni akarsz akkor elég ha ventivel elfújod a füstöt, lényeg hogy a nyalábba ne kerüljön bele mert úgy ront a hatásfokán, meg mocskolódik a lencse, ha viszont vágni akarsz akkor már elkerülhetetlen a fúvóka, én most csináltam hozzá kompresszort, ha lejjebb lapozol kb 5 hozzászólást ott a kép róla, amúgy a másik gépemen egy membrán pumpát használtam kompresszor helyett, de pl PSoft meg inhalátor kompresszorát használja, lehetőségek végtelenek.

Kelepeisz Lajos

Ja igen, egy kis trükk segítségével úgy meg tudom feszíteni a szíjat hogy akár el is szakítom, pedig jól látod nincs külön feszítési lehetőség.[#wow1] [#integet2]

pv6cdvuc7

Csak köszönni tudom válaszaid Lajos !
Még talán csak azt had kérdezzem, hogy ha fentről fújatom a levegőt ventivel-PC ventilátor-a fúvókán keresztül akkor az nem elég a vágáshoz is? Mert azért a diódás lézer azért nem olyan nagy teljesítményű mint a Co lézer. Vagy hát azt nem értem hogy mért nem elég oldalról fújatni amikor úgy is eltudja fújni a füstöt.

Kelepeisz Lajos

Nem csak a füstöt fújod el vágásnál hanem a kormot is ki kell mosni a vágatból különbem nem halad a lézer mélyebbre hisz mindig a kormot égetné, ezért fontos a fúvóka.

svejk

Kívülállóként gyanítom, inkább az égés táplálása az első rendű előnye a többlet levegőnek.
Már forszíroztuk ezt a kérdést a fórumon, de senki nem meri kipróbálni különféle gázokkal, semlegesekkel és esetleg oxigénnel.

szf

Hozz egy gépet,én bàrmivel kipróbálom akàr pb-vel is...

Úgyis meg kell àllapítani egy berendezésről a korlátait.