Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

ajpwg6jrn

Szia. Ebben a videóban megtalálod a megoldást a problémádra:
800 x 800 -as CNC jó ötletekkel

ajpwg6jrn

Ha letöltöd sokkal nagyobb felbontásban láthatod. (Nem tudom hogy még mindig feldolgozás alatt van-e vagy szimplán csak nem tudja helyesen feltölteni.) Amúgy youtube-on is megtalálod.

Kelepeisz Lajos

Ott a tíz pont, pontosan ilyen kellene, ahogy elnézem az is valami gyári cucc lehet, de vajon hol kaphatnék[#fejvakaras]

Devecz Miklós

Keress rá a Googlen
Renget5eg megoldás létezik:

Rotating Ball nut

Kelepeisz Lajos

Hálás köszönet, ez nagyon nagy segítség volt.[#eljen][#integet2]

Kelepeisz Lajos

Kelepeisz Lajos

000000000

Én nemrég bontottam egy elektromos szervokormányt az is ugyanez az elven működik . Középen golyósorsó és rajta csapágyazott bordáskerék .

Kelepeisz Lajos

Nem tudnál véletlen képeket készíteni róla?

000000000

Már szétszedtem teljesen mert a két bordáskerék kell a cnc-m szinkrontengely hajtásához - jó nagy áttétel és erős . Például a VW használja ( EPS APA néven ) .De nem bonyolult szerkezet és nem is értem miért variálsz vele . Van még hasonló szerkentyűm is ami egy vállas tengely csonk közepén trapéz menettel - ezt holnap le tudom fényképezni .

000000000

000000000

Így néz ki nagyjából összerakva :

000000000

"Házilagosan" meg én így csinálnám meg egy autó vezérmű fogazott szíjkerékkel - mélyhornyú golyóscsapággyal :

000000000

..persze + csapágyház és bele illeszteném a trapézmenetes (golyós orsó ) anyát . (Elnézést a sok fényképért !)