Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Értem!

40x40 milyen árba van Métere bruttó?

ajpwg6jrn

Szia.
A kompresszor olajos. Hangosan lehet mellette beszélgetni, miután a tehermentesítő szelep lezár. (Indulás után pár másodperc, addig elég hangosan tolja a levegőt.) Szóval nem vészes. Szerintem a 90 dB nem haladja meg.

Dezső

Szia Lajos.
Sajnos csak 110 és 125-ős harmonika csövek vannak:-(

Kelepeisz Lajos

A jobb oldaliak pedig jók lennének, ha nem lennének ilyen vastagok, nagyon kár. Ma beszéltem egy bolttal, itt Veszprémben adnak 100-ast és méretre is vágják, csak pont munkaidőben vannak nyitva, majd hó végén tudok elmenni hozzájuk.
Köszönöm hogy jelentkeztél.

Kelepeisz Lajos

Uraim valakinek lenne valami tippje hogy hogy tudnám megoldani hogy egy bordás kereket felszereljek egy csapágyra amit fel tudok fogatni, és egy trapézmenetes orsót belehajtanák, ahogy pörgetem a bordás kereket úgy emelné vagy süllyesztené a tengelyt, mint a képen látható léptecs, csak motor nélkül?
Esetleg az e-bayn van rá valami megoldás, bármit meghallgatok.

Szalai György

Pont úgy, mint a léptecs, csak motor helyett egy bordáskerék.

Ferde hatásvonalú csapágyak helyett esetleg szükségből mély hornyú.

Kelepeisz Lajos

Nem értem, hogy ez hogy passzol ahhoz amit én szeretnék?

hduf42fua

Nos én úgy képzelem el,hogy  fogsz egy trapézmenetes anyát  amely nem baj ha peremes. A peremes részére felrögzíted a bordás kereket és az anya egy megfelelő helyén pedig megcsapáhyazod amit
lehet rögzíteni ahhoz a házhoz amivel akarod használni.
És van egy szabadonfutó bordáskereked trapéz menettel ,amelyet
ha megforgatsz és elfordulás ellen rögzíted a trapézmenetes orsót akkor az emelkedik vagy sülyed. ( persze van számtalan egyszerűbb megoldás is.)[#guluszem1]

Kelepeisz Lajos

Igen az irány nagyon jó, látom érted mire gondolok, itt az a gond hogy illesszem pontosan a trapézmenetes anyát a bordás kerékkel.

PSoft

Illesztőváll az anyára, fészek a kerékbe...
Vagy, fordítva.
Aztán, osztókörön mérettől függően 3-4 csavar az összeszorításhoz.

zozo

Olyan anya kell, aminek a közepére illeszteni lehet a fogazott kereket, jobbról-balról pedig a nyomcsapágyat.
Mindenképp esztergályos munka lesz, készen nem hiszem, hogy találsz.

PSoft

Gyuri, egy komplex megoldást ajánlott, ahol a hajtás/motor is be van integrálva a szerkezetbe.
Azt tudja "gyárilag", ami a vázolt elvárásod a szerkezettel kapcsolatban.

Kelepeisz Lajos

Igen, ettől féltem, pedig az lett volna jó, marad az a megoldás ahogy PSoft csinálta, 4db lin tengyely a sarkokra, és középre felteszek egy ilyen léptető motort amiben fut az orsó.

Kelepeisz Lajos

Igen azt láttam, csak éppen az volt a kérés hogy valami ami  motor nélkül van.

Szalai György

De tök mindegy, hogy motor vagy bordás kerék, mert a probléma megoldása itt is a csapágyazásban rejlik.
Az meg mindkét esetben ugyanolyan kell, hogy legyen.

Ahhoz, hogy konkrét megoldást lehessen kigondolni, még nem árultad el a lényeges információkat.
Csak tol, vagy húz is?
Kottyanhat egy csapágyhézagnyit, vagy kottyanás mentes szerkezet kell?
Az erő sebesség és gyorsulás igényről még ne is beszéljünk.