Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Kicsa

Üdv!
Bízom benne,hogy nem az én sorsom van megírva,a Te oldaladon.
Ugyen ilyen kompresszorom van (ránézésre),gumimembrános,ha jól tudom. Olajmentes,kéthengeres,tud vákuumot is és nyomást is.
Lézergravírhoz használom fúvókához,nyáron a nagy melegben azért elé kellett tennem az asztali ventillátort,a felső bordákat kézzel nem tudtam megfogni. Már a "hengerfej" tömítését féltettem,nehogy Baja legyen...
Én is az általad említett helyen vettem hozzá tömlőt+gyorscsatikat : mast is rendeltem,és megörültem a pneu kínálatnak náluk. Eddig nem volt...
Én nekem tartály sajnos nincs hozzá,így csak elzárót,Y közösítőt,tömlőt vettem. Még nem építettem be őket,de már most félek...
[#lookaround]

Kelepeisz Lajos

Szia!
Csak annyit tudok mondani hogy csinál-csináld-csináld, hogy meddig bírja azt nem tudom, majd pár év múlva visszatérünk rá. Most úgy jártam hogy nem kapok itt az IPT-nél M6-os menettel ellátott csatlakozót, csak M5-ös van, vagy coll méretű, szóval most be kell valahonnan rendelnem. De összességében azt mondom jó lesz ez a poroltó tartályos megoldás. Amúgy te is helyi vagy hogy itt vetted Veszprémben a csatikat?

szf

Esetleg megkinàlhatlak egy tartàlyal?
Igaz a Lajosnak szereztem,de màr nem kell neki.

Kicsa

Üdv!

Épp dobozolom a gépet,utána pedig "kegyetlenül" munkára fogom a kompresszort is. Nélküle vágni lehetetlen...
A Csatlakozóknál a HEStore-ra gondoltam,onnan rendeltem pár elektronikai cuccot a lézergép vezérlőjéhez,akkor láttam meg a kínálatban a pneumatika szekciót.
Nem vagyok helyi,de egész közel vagyunk egymáshoz. Székesfehérváron élek és alkotok... [#email]

szf!

Felhívlak a hétvégén,egy másik dolog miatt is kellene valamikor találkoznunk! A tartályt megnézem,hogy miként tudnám összeépíteni. Lajos példája jó kiindulás,de félek,hogy egyedül ilyet nem tudnék összehozni.Nem sok közöm volt eddig pneumatikához... [#law]

pv6cdvuc7

Szia Lajos!
Segitséget szeretnék kérni, mivel én is most építek 1 kis lézer gravírozót.Te, hogy oldottad meg a bordásszíj rögzítését ill feszítését. Tudnál 1 jobb közelebbi képet felteni?!
Köszönettel.

Kelepeisz Lajos

Szia!
Nagyon szívesen,de csak vasárnap tudom lefotózni, mert külföldön vagyok,ha úgy gondolod hogy bármiben tudok segíteni írj.[#integet2]

Kelepeisz Lajos

Szia!
Bocsi h most írok, elkerülte a figyelmem, a Hestore pneu részlegtől óvnálak, én mind a 3 csatimat ott vettem és mind egytől egyig eresztette a levegőt a forgó pontnál, most vettem benn Veszprémben, azok jobb minőségűeknek tűnnek.
Magánban átküldöm a számom,ha bármi kérdés van hívj, vasárnap érek haza utána akár mikor hívhatsz.

pv6cdvuc7

Köszönöm előre is Lajos!
Esetleg te milyen progikat használsz(UCCNC,Mach3?), és milyen a motorvezérlőd. Nincs neked sem olyan fúvóka a végén? és a fókuszálásnál használsz Z emelést, süllyedést vagy csak a lencsét tekered?

Kelepeisz Lajos

Szia sutyko!

Az hogy mit használsz vezérlő programnak, az relatív, az évek jól mutatják hogy minddel lehet nagy jól képet gravírozni, tény és való a legszebb eredményt az UCCNC vel kapod, de az nagyon drága, de itt van még Gyulánk Dos alapu gravírozó progija, ez se ingyenes,de nem is drága, és nagyon jó eredményt tud hozni, ha nem zavar a Dos rendszer használata, akkor szerintem próbáld ki. Volt fúvóka, csak most kinyeffent a diódám,és mivel új diódám + házam lesz ezért újat kell készíttetnem, de most majd nyomtatom.
Igen lesz Z, az asztalt fogom most emelni,már úton vannak az alkatrészek számításaim szerint kb 50mm-t fog emelni, a lencse csavargatást felejtsd el,nem egészséges. Inkább mozgasd a komplett lézert, van itt az oldalamon egy fénykép amin ezt szerintem tök jól megoldottam.
[#wave]

Kelepeisz Lajos

Megoldódott a füst elszívó cső probléma.Itt Veszprémben találtam egy céget akinél 270ft/m áron tudtam venni ilyen 100mm átmérőjű extra hajlékony PVC flexi csövet, tökéletes a céljaimra, akármekkora mennyiség vásárolható egyben.
Ha valakit érdekel: Veszprém HVL kft.

pv6cdvuc7

Köszönöm válaszod Lajos!.-majd akkor a képet ne feledd légyszi  a szíj rőgzítésről

xg2w6ib9x

Szia Lajos !

Az nagyon barátságos ár.
Épp ma voltam Csepelen a Szuperszíj Kft-nél és láttam 125-ös átlátszó flexibilis csövet olyat, ami forgács elszívásra ajánlott. Azt hittem rosszul hallok, amikor mondta a srác, hogy 8900 Ft/m az ára.
Igaz, hogy az tartósságban nem hasonlítható össze az általad belinkelttel, de ez akkor is elég rémisztő ár.
Persze nyilván nem mindegy, hogy mire kell, illetve mire alkalmas a cső.
Lényeg a lényeg, hogy köszi az infót!

Üdv és kellemes hétvégét!
[#wave]

Kelepeisz Lajos

Szia!

Igen ez így van, mert amit te néztél az szilikon hordozójú gégecső, ami nem is igazán jó mert nagyon merev és nehéz, ezt kérdeztem nálunk is a fa elefántban, és itt is ilyen drága.

Neked is kellemes hétvégét.[#integet2]

Kelepeisz Lajos

Valaki nem tudja esetleg hogy az Inkscap-be importált képet hogy tudom kör formájúvá alakítani?

Kelepeisz Lajos

Jó estét!
Úgy érzem teljesen kész a lézer kompresszora, és azt mutatja h nagyon jól sikerült, megkapta az új csatikat, így már a levegő sem ereszt sehol, bátran ajánlom másoknak is ezt a tartályt.
Pár technikai paraméter:
Tartály: régi poroltó, kb 5 literes
Max nyomás amit a motor tud: 4Bár
Teljes feltöltés 2,5Bár-ig: 55mp
Folyamatos nyomás teljesen nyitott csappal: 0.3Bár
A nyomást egy digit szenzor figyeli, amit egy SSR-en keresztül kapcsolja a motort. Folyamatosan mérem a termelt , és a kiáramló levegőt is (tájékoztató adat), továbbá van rajta víz leválasztó is.
Nagy vonalakban ennyi.