Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Nem is kicsit lapkahőmérséklet függő az ugyanakkora áram hatására kisugárzott fényteljesítmény.

http://www.nature.com/nphoton/journal/v5/n7/images/nphoton.2011.120-f4.jpg

zozo

"Most már csak arra kellene rájönnöm miért olyan maszatos a kép amit készít,..."

Lajos, csak egy ötlet. Nem lehet véletlenül, hogy a lézersugár érintőleges a fúvóka nyílással? (tükröződésre gondolok)
Az enyém pl. 2mm-es furaton épp hogy kitalál, olyan csámpásan jön a diódából a sugár. (nem a fúvóka a hibás)

Úgy teszteltem, hogy egy darabka szigszalaggal leragasztottam a csőr alját, jól rányomtam az ujjammal, hogy látsszon a furat kontúrja, majd egy pillanatra átlőttem.
Szépen látszik a picurka lyuk, hogy hova esik.

PSoft

Honnan a csudából bányászol elő ilyen grafikonokat?

Érdekes volna látni a 20°C alatti hőmérsékletek színes vonalait is.

Kelepeisz Lajos

Igen, maga a fúvóka bele lett ragasztva egy egyszerű 3mm vastag alu korongba, csapágyragasztóval. A fekete elox is biztos jól nézett volna ki, de egyszer próbáltam színre eloxálni, na hát az totál kudarc volt, pedig szakirodalom alapján próbáltam. Ez a csavar nem végleges, majd D fejű imbusz kulcsnyílású csavarokat kap csak még meg kell vennem. Nagyon rendes vagy hogy felajánlottad, de megvárjuk mit mond Pabló, és egyből egyértelmű lesz hol is a gond.
Mutatok neked DOS képet amit tegnap septiben készítettem, nem macsek, de talán ezek is megfelelnek.
Azért látszik a képen hogy még lett volna mit beállítani, mert gyorsan égetett, de gyorsan kellet valami.

[#smile]

Kelepeisz Lajos

Szia!
Igen még akár jó is lehetett volna az ötlet, csak az a baj hogy a hibára tegnap előtt jöttem rá, a fúvóka meg ma került a lézerre, ezt a tesztet ismerem, habár még ezen a fúvókán nem próbáltam, a távolra vetített képén nem láttam hiányzó részeket, de most hogy emlékeztettél rá, megcsinálom ezt a kis tesztet.[#wave]

Bozso777

Szia

uccncvel mindhárom módban rossz volt a kép?
Sima vektoros gkóddal nem próbáltad?
Fókusz jól be volt lőve?

Kelepeisz Lajos

Szia!
Igen mind 3 rossz volt, a fókusz jól be volt lőve, de ha jól megnézed nem is az a gond, mind ha a vonalak, pöttyök amit lő a  lézer nem lenne szinkronba a léptetéssel, el vannak csúszva.[#szomoru1]

PSoft

Ööö...

Én úgy gondoltam, hogy...
Tesztelésre küldeném az én példányomat.(nehogy megpenészedjen a zacsiban):)
Pláne, ha Pabló tesztje esetleg negatív lenne a Te példányoddal.

Óóóó, a Balinez lány ...vissza-visszatérő, hálás, jó kép!:)
Kicsit nekem, "fakónak" tűnnek ezek a képek, mire gravíroztad, kartonra?
No persze, a technika is más, mint amivel én játszadoztam.
Nálam, ilyen lett a Balinez lány,egy darab bükk rétegelt lemezen.
Itt, a G-Ray,és a Mach volt az elkövető.

Kelepeisz Lajos

Kelepeisz Lajos

Igen, ahogy írtam is, nem volt semmi beállítás csak behívtam egy képet és lenyomattam, az érdekelt hogy helyén vannak e a dolgok, nem-e a lézer sz...kodik, amúgy ha lassabban ment volna szebb lett volna a kép, Ja igen, karton lapra lett nyomatva a kép. Béla, szomorúan hallom hogy nálad penészednek a dolgok és nincs semmi előrelépés, pedig régen mennyi minden szép dolgot csináltál, légyszíves ez ellen tegyél valamit, ez nem állapot![#nyes]
[#bee1]

Kelepeisz Lajos

Zozo!

Betetted a bogarat a fülembe, és megcsináltam a tesztet, szerintem elmegy.[#vigyor3]

PSoft

Kicsit azért túloztam, hogy "penészedik".
Előrelépés, már hogyne lenne!
Néha...kinyitom a zacskót.:)

Kelepeisz Lajos

Gondolom szellőztetni, pont a penész ellen védekezve.[#wilting][#vigyor3]

Kicsa

Szia Lajos!

Az első képek,Mach3-mal nekem is hasonlóan sikerültek.
Akkor még a nagy gépre tettem fel a fejet,nekem ott szoftver gond volt : A sorelőreolvasás értékét kellett felvennem,valamint a kiinduló kép kontraszt nem volt jó.
Ez utóbbin lehet segíteni,mondjuk PSoft mappájából keress képet,[#circling] azok között van elég jól előkészített példány. Ott kizárható a kép előkészítési probléma.

Kelepeisz Lajos

Szia Kicsa!

Emlékszem rá mikor még próbálgattam a Mach-ot akkor nagyon sok gondom volt vele, mikor PSoft felhívta a figyelmem a sor előre olvasásra akkor sikerült jó minőségű képeket készíteni.
A kép előkészítéssel nincs gond, Photograv-val akár milyen képet meg tudok csinálni, itt más gondok vannak, és már sejtem is mi, szerintem a motorok beállításánál lehet gond, de sajnos a héten nem vagyok gépközelbe így nem tudom kipróbálni amit szeretnék.[#wave]

Kellemes Karácsonyozást!