Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

PSoft

Igen, csináltam úgy is, mintha képet gravíroznák.

-a lézerrel leégetett akrilfesték...
-a nyáklemez, a klasszikus maratófürdő után...
-aztán hátulról kicsit megvilágítva...
Tényleg kép lett belőle.:)
(itt a méretarány, nem volt annyira szempont)

Na de komolyra fordítva...

Itt a többi kép is, a technika ugyanaz.
Meg még, itt is.
A próbálkozásokról.

Kelepeisz Lajos

Az akril festéket úgy leszedi a rézről hogy nem ég bele a festék és korom sem marad, ez komoly?[#wilting]

PSoft

Lajos, Te...merre jártál eddig?:)

Tisztára leég a festék, korom se marad utána...
Az a némi por ami marad, egy puha szőrű ecsettel eltávolítható,és már mehet is a maratófürdőbe.
Matt feketét használj, ami a képeken is van.

s7manbs8

Na én most fogom próbálni, remélem igazad lesz. :) Már napok óta kinlódok én is. :)

s7manbs8

A lefújás a festékkel elég jól sikerült, azzal nem lesz gond.

Kelepeisz Lajos

Na baxus, nem tudom hogy de ez kimaradt az életemből, na akkor lehet megpróbálok nyákot gravírozni, igaz az őszintét megmondva a múlthéten jutottam el odáig hogy a gépen úgy összelát meg a tudásom is olyan szintre került hogy már minden szívás nélkül tudok nagyon jó minőségben gravírozni, aki eddig látta a képeim mindenki csodálkozott, sőt egy asztalok azt mondta hogy ha a képeimnek valami keretet is tudnák adni, kirakná az üzletébe mutogatni.
Ebben a 3 hétben nagyon sok időt fordítottam a gépre és sokat is haladtam, most még evvel a nyákos dologgal kínlódok és hamarosan ráállok a furnér vágására is, mert már minden meg van hozzá. Szóval úgy érzem sokat szívtam az utóbbi időben, de most már egyenesbe vagyok a géppel. [#papakacsint]

Kelepeisz Lajos

Béla, ez sima akrilfesték vagy van valami amire oda kell figyelni mikor megveszem?

s7manbs8

Matt akril festék, úgy látom viszi lefele, elkezdtem, megpróbálok videót is csinálni közben.

PSoft

Mezei, 9004-es matt fekete akril festék spray.
Neked is mondom, elektronnak is...
Nem kell vastagon fújni, egyenletes, vékony réteg elég.
Persze a nyák előzetes zsírtalanítása is fontos.

PSoft

Ezzel a festékkel, nem is lehet rosszul fújni!:)

s7manbs8

Jobban terül, mint a P20, pont ez a jó ebben az egészben, hogy nem kíván különleges képességeket a dolgozótól, így jól lehet vele ügyködni, könnyen, nagyon jó ötlet volt ez annak idején tőled, vagy ahonnan vetted akár te is. :)

PSoft

Ha meg mégis elbaxnád, akár a gravírozást is...
Pikkpakk, letörlöd egy higítós rongydarabbal, azt...újratervezés!:)

Még 2014 májusában írogattam itt a fórumon erről a technikáról.
Akkor, a sok kísérletezgetés közben, saját kútfőből jött az ötlet.

Aztán, az is kiderült, szintén itt, ezen a fórumon, hogy nem én találtam fel a spanyolviaszt.:(
Jóval előttem, mások, máshol is kísérleteztek már az akril festékes nyákgyártással,és publikálták is.

Mindenesetre, erre a fórumra, én hoztam az ötletet, akkor még tudatlanul azt gondolva, hogy...saját kútfőből.

s7manbs8

Akkor csak te találtad ki, az hogy már létezett mindegy, én is pl. az encodert magam találtam fel, csak később láttam meg, hogy ilyen már létezik, meg még lehet van pár hasonló találmányom is. :)