Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

vyvk7xm7

"Hát én még anno plexiként vettem a Vaterárol."
Kalapáccsal egy ütéssel eldönthető, hogy plexi vagy polikarbonát. A plexi széttörik, a polikarbonát meg nem.
Ezért alkalmas az egyik repeszvédő burkolatnak, a másik pedig alkalmatlan.

s2ptiv3t

Na ezt jó tudni, ennek tudatában akkor polikarbonát, mert ezt ha félbehajtom sem törik el.[#eljen]

s2ptiv3t

Elkészült a gépecském asztalemelése is, kb tízen egykét centit tud emelni, még egy pindurnyi kozmetikázás van és tökéletes. Z tengely ként van bekötve, így programból könnyedén állítható a magassága.

wvkt66eru

Kár ezzel foglalkozni készen az ebay on van ez fillérekért.

f2266unib

Sok mindent lehet fillérekért kapni az E-bayen [#csodalk] fillérekért.....CNC gépet is..... Javaslom, hogy ennek okáért nevezzök át a fórumot Hobby Ebay vásárlűk fórumának. Az ezt készítettem... címút pedig Ezt vettemre......

Bocsánat ha szúrósnak tűnök de mindíg felháborodom, - és ez nem rád vonatkozik, nem személyes -ha az agya helyett valaki a pénztárcáját használja. A linkelt hozzászólás elött is el kell olvasni.

Elnézést a topic gazdájától az offért.[#falbav]

s2ptiv3t

Semmi gond, igazad van, mindent meg lehet venni kérdés hogy érdemes-e, én sem azért építettem a gravírozó gépem mert nem tudtam volna megvenni, hanem mert a kezem munkája van benne, és az a kevés kis tudás ami alapján azt megépítettem, és nem utolsó sorban a bizonyítás hogy igen is meg tudom építeni, szerintem az emberek nagy része ezért csinálja, erről szól ez a hobbi.

s2ptiv3t

Szép estét!

Uraim, ha csak mondjuk egy M10-M11 parancsot tartalmazó G-kódot töltök be az UCCNC-be, vagy ha beírom ezeket a parancsokat a MDI-be akkor miért nem kapcsolja a lézert, vagyis esetembe miért nem kapcsolja be illetve ki a 7-es lábat?[#nemtudom]

000000000

Illene ki- és bekapcsolási időt is megadni hozzá, mert így csak a program M kód feldolgozási sebessége lesz az időzítésed, ami jobb esetben olyan kis érték is lehet, hogy nem tapasztalsz semmit a gyakorlatban.
Pl. Robsy vezérlőnél eleve nem kell szórakozni Mxxx kódokkal, a normál M3, és M5 kódokat is bőven 1 mikrosec. alatt értelmezi, és végrehajtja.

3ztiz2p39

A G kód elején ki kell adni az M3 kódot, utána mehet az M10-M11 orrba szájba.

A magyarázat szerint ez egy biztonsági funkció.

s2ptiv3t

Igen ezt tudom, csak minél egyszerűbben akartam felvázolni a dolgot.

s2ptiv3t

Köszönöm az infót.[#integet2]

000000000

Ennyi, de ha eleve nincs megadva merre forogjon a lézer jó, hogy nem működik au M10-M11 [#idiota]
Ha már logígásan nézzük is ez igy Ok.
Lehet kicsit beütött a barack párlat [#finom]

s2ptiv3t

Még egyszer köszönöm, kipróbáltam és működik.

s2ptiv3t

Sziasztok!
Most hogy összeállt a gép és az asztal emelés is megy UCCNC-ből nagyon szépen sikerül vágnom.
3mm-es rétegelt 100mm/perc sebességgel 2x-re, 1 Bár levegővel 2W-os diódával.

t5jvxzhgc

[#eljen]
Na ugye, hogy megy a 2W-os diódával is a 3mm-es rétegelt lemez vágás.:)
Tudom, hogy Te(is)maximalista vagy!
És lám, meg is hozza az eredményt.:)
Milyen a rétegelt lemez?
Ha emelsz a sebességen,(200mm/perc) akkor, hogy alakul a vágás?
Mutathatnál képet a vágási felületről is.