Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

p75e6i8vg

Úgy olvastam, hőpapírral érdemes csinálni, mert azon kisebb teljesítmény is nyomot hagy.
Jó hosszú teszkós blokkot eltenni... :)

t5jvxzhgc

"a szalagot egyből a konzolra is fel lehet ragasztani"
Ez is igaz!
De...ha a tükörtartó frontlapjára gondolsz, nem szerencsés arra ragasztani.
Lövéskor, az égett papír, + a ragasztó füstje rárakódik/ráég a tükrök felületére, aztán...lehet takarítani őket.
Minek, ha nem muszáj?

t5jvxzhgc

Igen, kitűnő a termopapír erre a célra.
Van egy tekercs nekem is, valami régebbi termofejes regisztráló papírja volt.
Régebben, még az 1W-os infrával, egész jókat gravíroztam rá.:)

s2ptiv3t

Akkor szerintem érdemes alumínium ragasztószalagot felragasztani a tükör elé majd arra a TESA szalagot, így biztos nem égeti rá a hamut a lézer.

t5jvxzhgc

Igen, de közben látnod kellene a tükör geometriáját/középpontját is.
Hisz a fő cél, ott tartani a sugarat vándorlás nélkül, bárhol is álljon a fej a munkatérben.

s2ptiv3t

Igen pontosan ez az amit keresek, huh a konzol házilag könnyedén elkészíthető, de a lencse, na az egy 20000ft-os kategória, nem olcsó.

Köszönöm szépen a segítségedet.[#eljen]

s2ptiv3t

Ez az alumínium ragasztószalag  nagyon lágy könnyedén felveszi a tükör helyét. De természetesen értem mire gondolsz, itt végül is nagyon sok megoldás lehet.[#vigyor3]

s2ptiv3t

t5jvxzhgc

Itt meg egy kis elméleti,és gyakorlati okosság hozá.
[yt]OAFChFo0KE0[/yt]

s2ptiv3t

Sziasztok!

Nincs tippetek mi lehet a körön ezek a hullámosságok, mi okozhatja, ha X-Y irányba húzok vonalakat akkor nincs ez a jelenség, csak akkor ha kört kell rajzolnia a gépnek?
Esetleg bárkinek bármi tippje?
Program: UCCNC/UC100

[#integet2]

000000000

t5jvxzhgc

870i9bgc

Üdv!Talán a program generálja nézd meg hogy g2 vagy g1 kódot generál! Ha g1 akkor egyenes vonalú ha g2 vagy g3 akkor kört ír le. Nem biztos hogy ez a hiba csak egy tipp.

s2ptiv3t

s2ptiv3t

Szia!

Most megfogtál, fogalmam sincs hogy miről írtál, ennek átunna nézek.

Köszi a tippet.