Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

s2ptiv3t

Amúgy visszatérve nem létezik valami progi ami ezt a DXF file-t átalakítja G-kóddá  és közben optimalizál is, marhára jó lenne?

gaben

Dehogynem, az UCCNC, CAM része. ;)

xw705sph

s2ptiv3t

s2ptiv3t

Sziasztok!
Van itt valami plugin féle a Corel draw-hoz (2 5d engraved and cutting) látom hogy használja a srác a videón, de hogy ez a Corelnek gyári pluginja, vagy ezt le elehet tölteni valahonnan, mert én szinte semmit nem találtam róla?
A videó

4ybj8h3c8

Ránézésre ez egy makró, amit valaki megírt magának. Ha bírod a vizibéziket, akkor ott van a Corel alatt, de ezt elnézve nem túl sok lehetősége van.

4ybj8h3c8

Miután bőven vannak itt olyanok akiket a beszólogatás tart életben, itt van a saját verzióm, mielőtt valaki hisztizni kezdene:

s2ptiv3t

Szia!
Tudnál pontosítani mert ez a vizibézik nem mond semmit?

4ybj8h3c8

Corel alatt is Visual Basic-ben lehet makrókat programozni.
Eszközök menüben találod meg.
Ennél mélyebben nem tudom részletezni, nekem nem települ fel, nem tudom használni.
Hasonló mint a Mach3 script fájl, csak ez jobban hasonlít az eredeti visual basic nyelvre.
Itt lehet pl. felprogramozni olyat, hogy kijelölsz 30 kört, és egyszerre állítod az átmérőjét, nem egyenként ahogy a Corel alapból tudja.

s2ptiv3t

Köszönöm a tippet de félő ez nem menne nekem.

s2ptiv3t

Az asszony nyaggatott hogy csináljak az autóra egy matricát a kislányról, igaz még nem készült el teljesen, de mondom lepörkölöm megnézem mit mutat, szerintem jó lett.

s2ptiv3t

Üdv mindenkinek!
Valaki esetleg nem tud valami trükköt amivel le lehetne szedni az aluról a régi elox réteget, a kézi csiszolás nem jó, mert üreges dologról van szó.

vyvk7xm7

s2ptiv3t

Köszönöm a tippet, van is ilyen idehaza az asszonynak holnap ki is próbálom, örülök neki hogy van megoldás, attól féltem hogy ha egyszer rákerül az elox akkor az ott is marad.[#wave]

s2ptiv3t

Üdv Mindenkinek!

Tudnátok segíteni, valaki leírná vagy valami anyagot tudnátok mutatni arról hogy miért DC, és miért AC szervó, az alapokat tudom hogy a DC ben mágnes az állórész, tekercs a forgó, és az AC-ban tekercs az álló, és kalickás a forgórész, de gondolom az okok nem ennyiben merülnek ki, esetleg ár, vagy a nyomatékuk más?[#fejvakaras]