Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

t5jvxzhgc

A letöltött .svg-ből pld. ITT tudsz konvertálni más formátumra.(.dxf)

69bvmjws4

Szerintem ott csak a mereteket mented, amit visszatolthetsz...felette levo gombal mentheted svg formatumban a tervrajzot...abbol csinalj gkodot...

s2ptiv3t

Köszi a segítséget, oda be se mentem, a kimentett SVG fájlt behívtam Inkcape be és gyönyörűen meg is jelent lézerezhető formába.
Többieknek is köszönöm

s2ptiv3t

Na az új funkció felavatása végett mutatok is pár képet, építettem egy Tesla tekercset már csak dobozolni kell felrakni a tetőkapacitást és belőni a rezonancia frekit egy L-C taggal, elméletileg ez már brutálisabb lesz mint amit először építettem. Ahogy Pákó ,mondaná mind meghaltok ha ezt egyszer bekapcsolom [#eplus2][#vigyor5]
Két gépépítés közt egy kis pihentető.[#buck]

s7manbs8

s2ptiv3t

Így van villany legyen meg térerő a többit megoldjuk.[#eljen]

wvs6cpz09

Tudom, hogyha egy mondatban benne van a "Tesla" szó - rögtön kötelező pofára esni előtte a világon mindenütt

A Te Tesla tekercsed mi hasznosat fog csinálni az elektroszmogon kívül, ha rákapcsolod a delejt?

r4nhuu5aw

Szép nagy villámokat [#vigyor4]

kgw0eik66

Ha csak egy ámuldozó gyerekből lesz mérnök felnőtt korára akkor már megérte. ( Apám a gyári villanyszerelőktől elkért lecserélt motorvédő kapcsolókat hozta haza nekem, és lám mivé váltam..)

s2ptiv3t

Nem, valóban nem kötelező pofára esni, nem is ez volt a cél, attól hogy neked semmit nem jelent még azoknak akik pofára estek igen is jelentett valamit, egy kis érdekességet, nekem meg a harangöntés nem jelent semmit, mégsem kommentelem mert nem akarok senkit megsérteni.
Hogy mire is jó, tudod létezik olyan hogy építés öröme, alkotni valamit, mindegy is ez csak zagyvaság.
Amúgy ez a második tekercsem amit megépítettem, ez egy erősebb, az ez előtti oktatási célra átadtam a helyi iskolának, ha ez elkészül ezzel is ilyen tervem van karitatív céllal átadom egy iskolának aki jelentkezik érte hogy oktathassa vele Tesla egyik fő művét.
Na ugye egyből milyen fontos célja van.[#integet2]

s7manbs8

A kapcsolási rajzot te csináltad vagy az nyilvánosan elérhető ?

wvs6cpz09

Köszi a nemes céllal megépített eszközödről adott kiegészítést. Nem akartalak megbántai, csak érdekelt a miértje. Bocs' még egyszer [#wave]

vyvk7xm7

Én is így gondolom. Szerintem Tesla sem szánta másra, mint a korabeli tudatlanok elkápráztatására.
Bár erre nem kapcsolunk delejt, (mágnesességet) azért mégis tisztelem a belerakott munkát.
Nem vonom kétségbe, hogy mindenkinek joga van a saját bogaraihoz. Ha Tesla tekercs, hát legyen az.
Bár csak ennyi gyakorlati haszon nélküli dolog volna a környezetemben. Sajnos sokkal több van. [#vigyor2]

s2ptiv3t

Tévedés, Tesla azzal a céllal készítette hogy vezeték nélküli energia átvételt csináljon, csak ha jól tudom szegényem elvonult az élők közül még mielőtt ez a tekercses dolog tovább léphetett volna.

s2ptiv3t

Nem, sajnos én egy mezei utánaépítő vagyok, de annak úgy érzem nagyon jó, állatába jól megoldom a felmerülő gondokat.

Forrás