Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

TROMF22

A papám háborús (2.VH) repülőgép roncsok bontásából hozott haza nekem egy sérült karburátort. Hároméves lehettem, alig bírtam ide-oda cipelni. Izgatott rajta a sok mozgatható bizgentyű. Évekig a legkedvesebb játékom volt, csontvázáig szerelgettem. Nem volt kérdéses a pályaválasztásom.

s7manbs8

Az a panel is nagyon szép lett, felvennélek panelkészítőnek. :)

Kelepeisz Lajos

Köszönöm, egyúttal ki is térnék erre a témára, én evvel a fellaminálható filmréteggel dolgozok, magát a nyákot gyári minőségben el tudom készíteni, az már más kérdés hogy fűrészlappal és reszelővel hogy vágom ki a kontúrvonalakat, és hogy fúrok, habár erre is vannak nagyom jó cuccaim, lyukat 0,4-2mm ig tudom fúrni és vannak hozzá frankó kobaltos nyák fúróim, ráadásul ezt az Eagle nyáktervezőt is 17 éves korom óta használom, szóval a nyáktervezés sem gond, na de nem is ez a lényeg ami vegyszer kell ide az az előhívó nátrium hidroxid, sóssav és  hidrogénperoxid, egy nyák az elejétől a végéig kb 15perc, na én ezért inkább nem is kínlódok a lézerrel készült nyákkal, az más kérdés ha van egy marómotor, mert az kifurakodj, ami tényleg tök jó dolog. Viszont örülök hogy múltkor elmélyültünk ebben az Eagle g-kód generálóba, mert műszaki rajz feljelölésére nagyon szuper, vagy ha tömítést vagy akár milyen formát ki kell vágni arra tök jó, csak megtervezem az Eagle-ben és már jelölöm is fel lézerrel mondjuk az alu lapra a furatok helyét.
Jut eszembe lenne még egy kérdésem evvel a g-kód generálóval kapcsolatosan ha nem fárasztalak vele?

s7manbs8

Megvan minden technikának a maga helye, meg kinek mi áll jobban kézre, kérdezz nyugodtan. Kb. én is vagy 8 éve nyomkodom az Eagle-t is meg hasonló dolgokat tudogatok.

Szalai György

Akkor nagyon tévúton járt szegény.

Kelepeisz Lajos

Igen, de mindent valahol el kellet kezdeni.[#smile]

ebalint

Szegény Tesla :  86 év alatt csak erre futotta ...

automatikus szabályozású ívfénylámpa[6]
egy- és többfázisú váltakozóáramú villamos hálózat[7]
többfázisú váltakozóáramú motor és generátor[8][9]
termomágneses motor[10]
piromágneses villamos generátor[11]
nagyfrekvenciás váltakozóáramú generátor (mechanikus)[12][13]
szabaddugattyús elektromos generátor és motor[14][15]
nagyfrekvenciás nagyfeszültségű elektromos generátor[16][17]
ózonfejlesztő generátor és sterilizálási eljárás[18][19]
nagyfeszültségű nagyfrekvenciás Tesla-transzformátor[20]
kis fogyasztású világításra szolgáló vákuum és gáztöltésű kisülési csövek[21][22]
vákuumimpregnálási eljárás nagyfeszültségű alkatrészek szigetelésére[23]
nagyfeszültségű nagyfrekvenciás áramkapcsolók[24]
robbanómotorok gyújtási rendszere[25]
távirányítás[26]
koncentrált napenergia erőmű feltalálása[27]
magasfeszültségű áram (100 000 V) segítségével Tesla-áram állítható elő
reaktív motorok működési elve
repülőgépek helyből indulásának módszere
kutatásai az elektromágnesesség területén

Kelepeisz Lajos

Kérésre építettem egy pexi hajlítót,  úgy érzem sikerült.[#vigyor3]

Kelepeisz Lajos

Hirtelen fantáziát látott benne pár ember de miért magánba kérdeztek, nem lenne egyszerűbb itt kérdezni, akkor nem kellene mindenkinek egyesével válaszolnom a levelére?[#nemtudom]

Szalai György

Láthatóan jól működik. [#worship]
Nekem is kéne valami hasonló, mert szép védőburkolatokat lehet melegen hajtogatni.
Írhatnál róla, hogy milyen fűtőbetét, mekkora feszültségről, nagyjából milyen hőfokon.
Meg hogy alul felül melegíted, vagy csak egyik oldaláról.
(A kezedben lévő lap nekem inkább polikarbonátnak tűnik a kékes színe alapján, de fenntartom a tévedés jogát.)

Szalai György

Nem kéne kérdezni sem, ha egyből leírnál szépen mindent, töviről hegyire. [#vigyor2]

Kelepeisz Lajos

Hát én még anno plexiként vettem a Vaterárol.
4mm-ig hajlítottam vele plexit és műanyagot is, mindegyiknél tökéletes volt. Az izzószál egy kb 0,5mm vastag cekasz ki spannolva egy rugóval, semmi extra, Tápellátás egy 300VA-es Beag APT100 trafó szekunder köri triakos szabályzóval, hőmérsékletét nem tudom vörös izzásig állítom, így bevált, a 2mm-es plexit kb 30mp alatt melegíti át.

Kelepeisz Lajos

Igen csak a gyerek veri a lábam, így kicsit nehéz, csak gyorsan feltettem hogy ilyen is van.[#hehe]

PSoft

Kelepeisz Lajos

Igen ez tényleg modernebb, csak az a gond hogy itt a nagyok, csak piciben tudnak dolgozni.[#nyes]