Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

rcxk9dpbt

Ac szervóban permanens mágnes a forgórész..

rcxk9dpbt

Ellenben viszont a BLDC (Brushlessdirectcurrent) dc szervóban is permanens mágnes a forgórész::))

8irerv4i

A szénkefét és a kommutátort direkt nem írták :)
A dc szervó szénkefés .
A többinek meg sokféle neve van ... :)
De az is lehet rosszul tudom ...

8irerv4i

Jaj , és pont a kalickás forgórész amit asszinkron motorban használnak .Az AC szervó valamiféle szinkron motor leginkább . A kivételekről ne beszéljünk , és én is csak tanulgatom . Antal Gábor elég részletesen írt azért ezekről pont ma .

0w3dp8g7e

Had kérdezzem, ha jol látom 3 miliméteres a rétegeltlemez amit vágtál ugye? És olvasom hogy 1 bar nyomás?
használsz pluszba fuvókát is? Ez mi célt szolgál?
Csak mert szeretnék énis  lézerrel vágni rétegelt lemezt!

s2ptiv3t

s2ptiv3t

Igen használok fúvókát mert csak evvel tudom bejuttatni a levegőt oda ahol vágok. Köbö 1Bar, az úgy jónak tűnik, ez azért kell hogy kormot kifújja a lézerfény útjából, meg az égést is segíti, épp most hosszabbítottam meg a fókusztávolságot szóval hamarosan  ismét vágok majd megírom milyen sebességgel sikerült.

0w3dp8g7e

Értem... tehát itt a kormot fujja el, plussz mivel égés ezért igen szerepet játszik!
Na erre nem is gondoltam! És 2 W-al vágsz?

8irerv4i

AC szervó motoros vezérlés !
Vannak azért a beszélgetésekben infók .

s2ptiv3t

Sziasztok!

A képen látható tükör konzolon mi az a kiegészítő ablak, esetleg van valami tippje valakinek?

000000000

Mikor állítod be a tükröket tehetsz rá TESA szalagot, hogy lássad hova is megy a sugár ! [#idiota]

s2ptiv3t

Aha, akkor igazából sok értelme nincs hisz a szalagot egyből a konzolra is fel lehet ragasztani.

s2ptiv3t

Lenne itt még egy kérdés, ez a képen látható áteresztő tükör ami arra hivatott hogy a pozicionálást megkönnyítse,  egy sima piros lézert csatol a rendszerbe, ezt milyen néven keresem, mi az angol neve?

cgtvuc9v

A Laser Beam Combiner szerintem...

t5jvxzhgc

Tesa szalagot is tehetsz rá...
Ha nincs ilyen sugár beállító célkereszted, amiben csak...cserélgeted a papírlapkákat.:)