Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

8irerv4i

Sokéig használtuk víz nélkül , bírta .

pivu206tv

Tudom,de én a hengerfejre gondoltam a vizhűtéssel kapcsolatba.a hengert láttam hogy bordás.

s2ptiv3t

Találtam a neten egy jó kis megoldást mit szólsz hozzá?

99cwyhfhj

Bizony, amíg meg nem telik por-olajpára maszattal.
Én csak egy függőleges csövet tettem, 33-400mm magasat, rajta volt egy laza sapka, valami műanyag kupak.

s2ptiv3t

Bocsi a képért az asztalom még rendesen állt.

pivu206tv

Amig nem megy hosszú ideig egyhuzamba addig nem érdekes a hűtés,de ha igen akkor kell vele szerintem foglalkozni.

000000000

igen !
Szinte az összes kompresszoron így van megoldva.
Esetleg egy darab csővel meg lehet emelni, hogy biztos ne verődjön ki az olaj.

s2ptiv3t

Rendben, köszönöm a hozzászólásokat, most már tudom hogy mit csináljak.[#eljen]

s2ptiv3t

fn47xk7ei

Szerintem is érdemes foglalkozni a hengerfej hűtéssel mert akkor az a hőmennyiség ami a hűtő lead a környezetnek nem kerül a tartályba . Ugyan a tartály fala is hűtőfelület de annak is korlátai vannak így komolyabb mennyiségű levegő elvételnél meleg  marad a préslevegő így több helyen jelenik csapódik ki a kondenzvíz . Én legalábbis komoly radiátort szereltem fel hengerfej hűtőnek , a kompresszort inox bordáscsővel kötöttem a tartályra ( ez is segít a hűtésben ) és a tartály után egy nagyméretű aluházas előszűrőt tervezek ( mai program )ami kondenzvíz leválasztására is alkalmas .De nyilvánvaló én sok energiát fektetek abba , hogy a préslevegő száraz és szűrt legyen és nem kell mindenkinek ennyire elbonyolítani .

78f0c82z

Szép napot
Mint Ex Rába szerelő, és felhasználó, annyit hozátennék, hogy az a kis szelep amit külön lefényképeztél a kezedben, az a turbótól elvezetett nyomott olajat engedte a kompresszorhoz, a csatlakozója alatt valahol kell lenni egy kifolyó csatlakozásnak is. Léghütéses ez a kompresszor, de állandó légáramlatban dolgozott, ugyanis a Rábákon akkoriban még nem "viszko ventillátor" volt. A kijövő sűritett levegö kb 1200 mm hosszú eliptikus 22m/m-es acél csöbe indult a rendszer felé, ez egy bizonyos előhűtő szerepet szolgált, utánna jött a gumicső ami átkötött az alvázhoz.
a főtengelyen egy kb 30- 40 cm-es ékszilytárcsa tekerte, igy a rendszert 8- 10 perc alatt töltötte fel 00-ról 8,5at- ra.
1200 fordulaton.
Üdv Süsü

s2ptiv3t

Szia!
Mekkora tartályt töltött fel ilyen lassan?

vyvk7xm7

Jó lecke. Legközelebb tudni fogod, hogy mit kell kerülni messzire.
Vízhűtést, kényszerolajozást, két hengert, alacsony fordulatszámot.
Ebben most sajnos mind megvan.
Azt tapasztaltam, hogy az előnyeit hobbyban nem lehet kihasználni. [#rinya]

000000000

Egy kicsit szerintem mellé fogtál, és nagyot álmodtál egy x KW-os ilyen bazi kompresszor kapcsán, nevetségesnek érzem egy lézer gravírozóhoz .... Mekkora motor fogja ezt normálisan hajtani? Még ha plazmavágód lenne.... Persze ha az asszony nem sokalja majd az áramszámlát, nyomjad a feleleges KW-okat a semmibe, nekem aztán mindegy.:)