Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

vyvk7xm7

Biztos, hogy azért van úgy kialakítva?
Már ha egyre gondolunk.
De hogy lehet egy kompresszornak ,,csendes" fordulatszáma, az kár hogy nekem nem jutott eszembe.
(Már a második jó ötleted, amit meritek a kompresszorodból. Köszönöm.)
Erről egy újabb kérdés jutott eszembe: Ha leszabályozom egy kompresszor fordulatszámát, attól az olajozása még megfelelő marad?

s2ptiv3t

Szia Bicska!
Nagyon jól néz ki igazán kompaktnak tűnik, ha jól emlékszem ezt te már jó pár éve megépítetted, remélem azóta is jó szolgálatot tesz, esetleg ha nem gond lenne pár észrevétel amit nem tudom hogy hidaltál át? Az egyik hogy ha 3 tartály van akkor 3 tartályból engeded le a vizet, a másik, merre van a palackok víz leengedő szelepe, a harmadik, a gyűjtő szigetbe is gondolom gyűlik a víz, hol engeded le, nem tudom hogy jól látom-e ugyan ott megy be a levegő ahol kijön, termelés közben nem viszi az áramlás minden vizet egyből a tömlőbe?

s2ptiv3t

Csendes fordulatszám, hm ez nem tudom mit jelent, mivel ez egy egyhengeres légsűrítő ezért erőteljes cuppugo hangot ad ki üzem közben, ami normális is. Az olajazást úgy gondolom nem kell túltolni, szerintem nagy igénybevételnek az mondható mikor folyamatosan üzemel, pl reggeltől estig ketyeg az Ifában, az hogy esetünkben effektíve összesen megy egy nap 30 percet (hobbi kategória), azt még lehet hogy szárazon is elbírná, hisz azok a csapágyak amik benne vannak egy kis zsírral megkenve egy kőrfűrészben akár 20 évig is kiszolgál. Én kb 1-1,5dl MTD fűnyíró olajat tettem bele (4 üteműt) ami pont arra elég hogy a sonka beleér és szétfröcsköli a csapágyakhoz, én így gondolom, aztán lehet hogy nem így van.[#wilting]

s2ptiv3t

Közben mivel itt a tél, van egy kis időm belevágni egy újabb egyszerű projektbe, egy akku cella ponthegesztőbe. És most első sorban PSoft-hoz szólnák, mert kellene tőle egy kis segítség, részben elkészült a ponthegesztőnek a kábele, de az elektróda fogót úgy kellene esztergával megmunkálni ami nagyon egyszerű mutatvány lenne, ha lenne esztergám. Szóval ha esetleg tudna segíteni nekem Psoft akkor felvázolnám hogy miről is lenne szó, hátha más is ihletet kap, mert én kb egy hétig köszörültem az agyam mire kitaláltam azt hogy mit tegyek elektróda fogónak és elektródának. Mint ahogy a képen látható a 2db 25mm2 50cm hosszú nagyon flexi kábel megvan, és le is van saruzva, a másik végére kellene tenni a fogót, ami csak annyi lenne, hogy vettem egy 10mm-es vörösréz rudat, az egyik végét 20mm hosszan egy 25mm2 saru mintájára kell kiesztergálni, a másik végébe meg egy M6-os menet kellene, amibe bele tudok csavarni egy CO2 hegesztő áramátadó elektródáját. Miért a hegesztő áramátadó elektródáját használom, mert kifejezetten olyan réz ötvözet(CuCrZr) ami ponthegesztéshez kell, nem kopik úgy mit a tiszta réz, ráadásul akár hol beszerezhető, és így roppant olcsó, amúgy meg ha meg szeretném venni szálanyagba akkor nagyon drága és úgy kellene berendelni.

t5jvxzhgc

Szia Lajos!

Hívjál, keressél...megoldjuk.[#wave]

s7manbs8

Akkor az a kis rézhegy kellene, menettel ?

s7manbs8

Most nézem, milyen szép helyen laktok ti meg, meg egymáshoz elég közel is, így könnyű. :)

s2ptiv3t

Sziasztok!

Psoft, feltétlen kereslek ahogy lesz egy kis szabadidőm, köszönöm.
Elektron, Azt a 200x10mm-es réz rudat szeretném majd félbevágni, és mind két rúd egyik felét sajtolhatóra szeretném esztergáltatni amibe a 25mm2  vezetéket préselem, a másik végükön meg egy M6-os menet lesz, amibe a képen látható elektródát tekerem.

s7manbs8

Szia, akkor egyik végén furat úgymond, másikon meg a menetes, aha.

99cwyhfhj

Ezt már én is évek óta tervezem, hogy csinálok. Nézegettem a dupla impulzusos vezérlőket, fogókat... -de még nem vettem semmit [#kacsint]  ( a fogót jobb megcsinálni, mert drága. Textilbakelitre, vörösrézre gondoltam korábban)

-Milyen trafót akarsz hozzá? Gondolom nem mikróét.
Itt van pár kínai elektróda fogó, esetleg ötletnek.
A kissé szétnyitható sztem jó megoldás lehetne.
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20191128080640&SearchText=spot+welder+pen

wdctpb5az

Szia. Hát nem mondom, hogy gyári megoldás :) Nekem a leengedő annak a zártszelvény cuccnak az alján van, amibe a 3 tartály van becsavarozva. Néha előre szoktam buktatni, hogy átfolyjon oda, és néha ott engedem le. Amúgy a célom egy mobil, kicsi, könnyű kompresszor volt...végül nem jött össze... nagyon nehéz :)

bwm784wiu

Miért nem jó a micro trafója? Ezer ampert lead csúcsban, folyamatosan pedig 300 ampert is ha kell. D10-es rudakat melegítettem vele izzásig megfelelő hűtéssel.

s2ptiv3t

Nem baj az, föld elbírja.[#nyes]

s2ptiv3t

Szia Zozo!

Én nem akarok olyan fogókat mint amit linkelték, nekem ez a jó amit csinálok mert itt mindkét elektródát akkora erővel nyomom le amekkorával én akarom, míg egy összeépített fogón ki tudja melyik lábán nyomom jobban le. A kínai minőségről meg ne is beszéljük, ide jön a termék aztán fele annyi réz sincs benne mint a képen.[#nyes] A mikró trafós dologról meg csak annyit hogy pont hegeszteni nagyon szuper, de cellát pont hegeszteni szerintem pocsék, ezt csak azért mondom, mert sokat utána olvastam, és úgy láttam hogy nem faja. Én ezt építem meg a gyári nyákokat is már régebben berendeltem hozzá. Ez egy akkumulátorrol üzemelő processzoros eszköz ami dupla impulzussal hegeszt, automatán működik, mert felismeri hogy a a helyén vannak az elektródák, állítható időzítések, meg egy csomó nyalánkság, ami profivá teszi. Ja és teljesen nyilvános projekt, amit a mai napig fejlesztgetnek. Ajánlom neked is.

vyvk7xm7