Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

s2ptiv3t

Huh, ne haragudj, melyik Tibor, Gelencsér?[#conf][#nemtudom]

t5jvxzhgc

s2ptiv3t

Ha egyszer el tudok jutni felétek meglesem, de megmondom az őszintét, abba nem látok kihívást, viszonylag egyszerű, főleg ha koppintani kell, és kevés alkatrész kell hozzá, ez az akkus viszont mondhatni valódi kihívás lenne számomra, nem is a hasznossága a fontos számomra, hanem hogy meg tudom-e építeni, ha meg jó lesz, akkor jól is jártam vele. Az tetszik benne hogy olyan modern, jelen kornak megfelelő eszköz.

s2ptiv3t

Szép estét!
Na, a vezérlés összeépítésig eljutottam, egyből kettőt építettem, sajnos a nagy áramú részével még nem tudtam haladni, mert meg kellet rendelnem a TME-töl 8 db diódát amit csak 3 hónap múlva tudnak szállítani, ezek 5KW 16V SMD suppressor diódák. Meg van egy másik problémám amivel még szemben állok, nem tudom feltölteni a program kódot, állandóan kommunikációs hibát ír az Arduino IDE, már amennyit ki tudtam deríteni, az lehet a gond hogy nincs a Nanóban bootloader, jelenleg ez ügyben valakit aki tud segíteni.

huatn6gfd

Szia!

Próbáld meg átállítani a bootloader-t:

s2ptiv3t

Itt az a gond, hogy nincs is bootloader, kellene egy másik AVR amivel fel lehet rá tölteni.

fiztwshhk

Helló,
Én bátran merem javasolni az USBASP-t
Azzal akár bootloader nélkül is bele lehet tolni bármit, de a bootloader-t is fel lehet vele tölteni.
Én jóformán csak ilyennel programozom az AVR chip-el szerelt paneljeimet.

s2ptiv3t

Sziasztok!

Elkészült a ponthegesztőm, ami autó akkumulátorról üzemel, szerintem nagyon állat lett, pipecül működik.
[yt]fSxPBofESWk[/yt]
[yt]y3y4zd9jgsA[/yt]

99cwyhfhj

[#eljen] -hogyér' adod? [#kacsint]

Hányas lemezekkel próbáltad? 0,2-es?

s2ptiv3t

Ez nem eladó, nekem nagyon sok melóm van benne, de készen megveheted, azonnal hadra foghatót 130euró + postáért.
Nekem 0.15-ös tiszta nikkel lemezem van, de a készülék 0.25-ig biztosan működik.

99cwyhfhj

Én ezzel szemeztem az ősszel, akciós volt 45 ezer Ft-ért. Aztán halogattam, vége lett az akciónak, most meg már a csillagos égben az ára. spot welding...

a69ayyat5

[#2714@Franczy]  Ezt biztos ide akartad? [#conf]

b4nm7gjvr

Bocsánatot kérek! És még nem is ittam!

s2ptiv3t

Szia Franczy!
Láttam ponthegesztő témában érdeklődtél, ha kicsit lejjebb görgetsz, láthatod amit én építettem, én ezt a német tervek alapján készült ponthegesztőt építettem meg, nem volt olcsó, de nagyon megérte mert mint ahogy a videón láthatod,
elsőre tökéletesen hegeszt, és a kijelzőn egy csomó hasznos dolgot lehet paraméterezni. Lehet Marctol rendelni kész áramkört, egységcsomagot, és csak panelt, én csak panelt rendeltem és az alkatrészeket magam szereztem be, (nem volt egyszerű) és magam töltöttem fel a programot is.
Itt a teljes leírás:https://www.instructables.com/DIY-Arduino-Battery-Spot-Welder/
Üdv Lajos

s2ptiv3t

Akkor pótold, mármint az ivást, esetleg egy ser, vagy egy pohár jófajta vereset.[#nyes]