Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Van egy ( akár fejben is memorizálható)szisztéma  ami az un izotermikus kompresszióval operál
W = m*R*T *ln( p2/p1 )    de a kapott eredményt az un izotermikus hatásfokkal osztani kell . Annak az értéke nyomásfüggő ( fejből eta = 0.65-0.73)

Így is kiszámolom : 0.24*288*293*ln8 = 42113 joule  ezt ha osztom 0.73 al akkor 57689 Joule az eredmény ( kb annyi mint a pontosan számolt elöbbi érték )

000000000

legalább 10 éve készült az említett kompresszor.
lehet, hogy az emlékezetem csal így rácsörögtem haveromra.
Csak 300 liter és 8 bár.
Viszont az általam irt töltési idő pontos 90 sec.
Az én kompresszorom 10 báros.

svejk

[#wave][#worship] a hosszú téli estéken majd jól ki is elemzem a számítást, most csak az eredmény volt a fontos.

ANTAL GÁBOR

Úgy már szűken kiadódik (figyelembe véve hogy a motor rövid ideig akár  a billenőpontig is visszaterhelhető ha utána van ideje visszahűlni )

ebalint

remrendes

Az ilyen hozzaszolasok miatt erdemes idejarni. [#worship]

Kelepeisz Lajos

Szia Béla!

Na elkészült a kézi Z tengely, nagyon faja lett.  Úgy néz ki az idei Fehérvári találkán most már én is fel tudok vonulni pár dologgal.

Köszönöm Béla a tippet és az anyagot.

PSoft

Ahahhh!

Szóval, géppel vonulsz Fehérvárra.[#eljen]
Úgy legyen!:)
Érdeklődve várom, majd jól körbesasolom "élőben" is.

Egyébként, frankón összehoztad a cuccot.
Mennyit is tudsz így emelni a "Z"-n?

Kelepeisz Lajos

Igen, viszem ha van rá érdeklődés.
Kb 80mm-t tud emelni, több már nem lett volna stabil, szerintem.

Kelepeisz Lajos

Na, a dekorgumit nagyon szereti a lézer, mint a vajat, és semmi szaga, öröm vele dolgozni.

u6p5jr23k

A dekorgumit még az 1w infra is vágja, mint a vajat. Persze az infra miatt csak a sötét szineket.

u6p5jr23k

Bőrt próbáltad mär?
Vízműves barátomtól kaptam talpbőr nevű anyagot. Tömítést vágnak belőle, persze mechanikai úton.
Na, mikor arra próbáltam gravírozni az egész család kiszaladt az udvarra...

PSoft

Na ugye, én...megmondtam![#nevetes1]

PSoft

Megint csak az "jött le"...
A bőr...kurva büdös, ha égeted/gravírozod.:(

Én még azt hozzátenném, nagyon szépen, kontúrosan, részletgazdagon lehet gravírozni lézerrel.:)
[#wave]

Kelepeisz Lajos

Valaki tudna nekem puzzle DFX filet adni?
Köszönöm