Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

p75e6i8vg

Mekkora felbontásuak a tengelyek? Nem egész lépésben megy véletlenül?

s2ptiv3t

000000000

Picit egyértelműbben is fogalmazhatnál.
Ezt értsük úgy, hogy a lineáris tengelyekre vonatkozóan 250 step/mm a felbontásod?

s2ptiv3t

Szép estét!

Megjött nyiszi fórumtársunktól vásárolt a Rába kompresszorom, a napokban ennek felújításához kérnék tőletek segítséget! Jelenleg úgy áll a kompresszor hogy amit a jó isten nem egyben öntött ki rajta az minden darabokban van, egy része már letakarítva zsírtalanítva. Szétszedés közben örömmel datáltam hogy az egyes alkatrészek tökéletes állapotúak voltak, de összességében az egész egy nagy kupac olajiszapban volt, ami már eltávolításra került.
Akkor lenne is egy kérdésem, mi ez az alkarész amit a képen láthatunk, mi a szerepe, ez az olajtérben található és a főtengelyen lévő bütyök ellipszis mozgásával nyomkodja?

s2ptiv3t

Még pár kép az eszközről.

pivu206tv

Nem ismerem ezt a kompresszort,de az egy  dugattyús olajszívattyú.A kompresszor kenésére.

pivu206tv

Most nézem kivűl van a csatlakozója a kompresszoron kívűl?mert ha igen akkor már nem biztos hogy a kenés rendszer része.

gswi9dn7w

Szia
Az egy olajzó szelp.
Én levakoltam és felöntöttem félig olajjal.
Azóta is igy megy 3 éve.
Üdv

s2ptiv3t

Igen kívül van amit egy anya zár le, szóval még az sem hogy ehez csatlakozott annó valami, kifelé három juk van, mindha minden körbefordulásra ott eggyenlítené ki a légnyomást.

pivu206tv

Az auto központi olajzására volt rákőtve?

s2ptiv3t

Meg van mi az, pistikeid mondta az igazságot, beugrott nekem is hogy mi az a három lyuk rajta, azért van mert egy a képen látható szemes tömlőcsatlakozó ment rá.

pivu206tv

Olyan mintha egy szemes csatlakozó menne a végére ,és az anya huzná rá.de ha ugy látod hogy olajcsatorna (furat) nincs a főtengelybe és a hajtókarba ,akkor csak szoró olajzás kell neki.ha van akkor nyomásos volt eredetileg.

8irerv4i

Csikarc topikjában ezt alaposan körbejártuk , nem írnék még egyszer róla .

s2ptiv3t

Igen jól mondod az volt, ezt szerintem kiiktatom és egy átlátszó csővel összekötöm a leeresztő és a központi olajazót, így látni fogom az olajszintet.[#vigyor3]

s2ptiv3t

Természetesen csak akinek van kedve írni az írja le a gondolatát.[#wink]