Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

gaben

s2ptiv3t

Na erről beszéltem kuka az egész, nem vágta át rendesen.
ez van majd legközelebb

t5jvxzhgc

De ugye, a kedved...nem ment el?
(miért nem csináltál, még egy kört?)

s2ptiv3t

Persze nem ment el, mert tudom mi volt a gond, amitől fel tudnék robbanni hogy a rajz kifejezetten a felhasználó ellen dolgozik, mindig az egymástól legtávolabb lévő elemekkel folytatja a vágást, semmi rendszer nincs az átállásban, valamivel optimalizálni kellene a pályát.

99cwyhfhj

t5jvxzhgc

Mivel generáltad a kódot a vágáshoz?

t5jvxzhgc

A Fusion 360 is, biztos hogy jó.:)
(nem ismerem):(
Én, Aspire-ben szoktam a G kódot generálni, ott is meg lehet adni lépésről lépésre a "marópálya" sorrendjét.

99cwyhfhj

Sőt még szoktam 2tized széles hidat is betenni az egyenes szakaszra, mert volt, hogy bebillent a kivágott darab és a lemez felett 0,7mm-re lévő fúvókába akadva szépen eltolta a táblát.

s2ptiv3t

Ha szerkeszteni kell vagy részekre kell bontani akkor Corel Draw, a G kódot evvel csinálom.

s2ptiv3t

Sajnos az Aspie-t nem ismerem, nem is tudom hogy kell használni.

t5jvxzhgc

A nálunk kapható rétegelt lemezek vágásánál, semmi szükség a G-kódba épített hidakra.
A híd, már eleve be van építve a rétegelt lemezbe![#nevetes1]

99cwyhfhj

s2ptiv3t

Szabad tudni mi is az a híd a G-kódban?

t5jvxzhgc

Olyan pontok elhelyezése a G-kódban, amelyeknél 0,1-0,2mm hosszan megszakítod a vágást.
Így a kiesni akaró alakzat a helyén marad, nem "billen be", mint ahogy zozo is írja lentebb.
A hidak aztán a vágás végeztével, könnyed kéznyomásra átszakíthatóak, kipottyan aminek ki kell pottyannia.
Röviden, ennyi.

s2ptiv3t