Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

s2ptiv3t

Na én is haladtam egy picikét ma is, mehet élesbe.

s7manbs8

n2g2e5sms

Nitro hígító leviszi a festéket a lakkbenzin is de ha óvatosan bánik az ember vele akkor csak a leégetett részt viszi!

f2266unib

Üdv!

Valamit nem jól csinálhatok...Hátha tudsz segíteni.

Az InkScap-pel beolvastattam a .pdf -et, majd exportáltam 1200 DPI vel. A megadott online konverter azonban azt mondja konvertáláskor hogy  túl nagy, vegyem kisebbre. (Azt nem írja hogy a méret, vagy a felbontás) A méretet max 6 megára engedi, az enyém 1,32. Megfeleztem a lapot így is nagy. Már csak a felbontást tudom lejjebb venni, csak az a kérdés meddig lehet hogy még jó legyen?
Van sejtésed hol lehet a hiba?

Előre is köszönöm.

Kanegér

s7manbs8

Amit én csináltam, az egy png kép és 700kByte mérető volt.
Az autotrace.org-ot mondod ?  Tedd fel a képet (pdf-et vagy/és png) valahova, hogy meg tudjam nézni a linket meg küldd át itt az üzenetekben pl.  Megnézem esetleg.

f2266unib

s7manbs8

A file méret nem lehet nagyobb, mint 6 MByte, de a képméret meg nem lehet nagyobb, mint 5000x5000 képpont, ez a képed pedig 6607x3729 képpont, ezért nem akarja, kicsit csökkentsd a felbontást, ha most 1200DPI.ben mentetted, akkor vedd kisebbre még 600-ra pl. de lehet 850 is vagy akármi, hogy beleférjen a méretbe.

s7manbs8

Majd arra vigyázzál, hogy lehet neked tükörképe kell ennek, ha lézerezni akarod vagy gravírozni, meg amit visszaad dxf-et pl. az se oylan méret lesz, azt majd skálázni kell utána amennyi a valós mérete, mert a dxf-et amit csinál nem a DPI-jét nézi  aképnek, hanem hasra üt valamit vagy a pixelt veszi 1mm-nek ...

s2ptiv3t

Szia elektron!
Köszönöm a jó tanácsot, amit legutoljára gravíroztam azt méretarányosan tette, rápróbáltam egy IC-t és tökéletes volt, a tükrözésre még nem figyeltem oda, majd legközelebb fogok, miest időm lesz rá!
Köszönöm[#integet2]

f2266unib

Köszönöm. Levettem a felbontást 900dpi re így elfogadta. Tényleg tükrözni kellett, gravirozva lenne. Viszont itt elakadtam ismét. cut2d helyett aspire4-em van. ott viszont a keletkezett dxf -t importálva csak a furatok jelennek meg. Igaz azok hajszál pontosak :) Lehet hogy a hiba bennem van? :)

s7manbs8

Közben megnéztem a konverziót, a Number of colorst-t le kell venni 2-re, úőgy csinál sima egyenes vonal körvonalat, de lehet Inkscape is működne így, ha a kép 1 bites .... megnézem azt is majd.

Egyáltalán a dxf-et látod hogy jó lett ?  aspire-t nem ismerem, nekem nincs olyanom.

FreeCAD-ban be leeht dxf-et tölteni, az ezt szereti, megnéztem most azon. A képedet jól átkonvertálta.

s7manbs8

Viszont nem lesz ez jó még, mert a kiindulási kép nem teljesen OK, a generált dxf-ben látszik, hogy vannak ahol metszik egymást vonalak a sarkainál, a képet úgy kell módosítani, hogy a nyákrajzolatot körbe kell venni egy téglalappal és valamennyi helyet kell még hagyni a szélen fehéret, meg iylen kereszteződések ne legyenek benne, mert akkor a CAM progrma nem fog tudni jó kódot csinálni, azonkívül még a Cut2D-ben, vagy egyéb más programban is, amivel a kódot fogod generálni, ott még betöltés után javítani kell az Open szakaszokat Join-olni kell, hogy nyitott vonal ne legyen benne !!! Szóval nem könnyű az élet ... :)

s7manbs8

Itt a kijavított kiindulási kép, a lényeg, hogy a kép szélén ne legyen fekete vonal sehol, így generál jó kódot az autotracer.org.

Megnéztem jó a dxf így ezzel.

s7manbs8

Az a lényeg, hogy így egy fekete körvonal is fog keletkezni, az is egy határ ugye a kép meg a külvilág közt.

Innentől pedig ha betöltődik a Cut2D vagy egyébbe, akkor ha Pocket eljárást hazsnálunk, ami ha intelligens, akkor felismeri, hogy ha a kijelölt polígonon belül van más poligon is, akkor azt a területet nem bántja, de ha még azon belül is van egy poligon, akkor meg az megint egy kimarandó terület és így nagyon egyszerűen faszául generálja a kódot rögtön.

f2266unib

Ugh!

Azt hittem egyszerűbb. Holnap kipróbálom  amit írtál és megpróbálom lemarni.

Mindenesetre köszönöm mégegyszer