Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

PSoft

Ha Lajosnak majd nem tetszene, akkooo...mutasd meg nekem!
(hátha nekem meg megtetszik):)

fpd0kbd4

Kelepeisz Lajos

Közben elkészült a poroltóból kompresszor palackká átavanzsált tartályom, szerintetek milyen anyaggal lehetne bevonni a belsejét hogy elejét vegyem annak hogy ilyen rozsdás lötyit nyomasson a vízleválasztó szűrőbe, arra gondoltam hogy valami lakkal kellene megtölteni , jól megrázni és kifolyatni. Ti mit mondatok?

PSoft

Minden rendes kompresszortartály piros.:)
Ez meg...nem!:(

Valamilyen lakkra gondolok én is, vagy, műgyantára.
Ha mindenképp "védeni" akarod a tartály belső falát a rozsdától.

Ennyire befűtöttél?:)

Kelepeisz Lajos

Ez Makita kék, vagyis nem, vagyis ebből volt itthon sok.[#papakacsint], Jó lenne valami műgyantás lötyi, lehet hogy autófesték boltban kellene venni, de az is lehet hogy ezt a kék festéket borítom bele és jól felrázom.

Csuhás

Mivel mechanikai igénybevétel nincs, én lehet hogy csak egy kis meleg parafint lötykölnék meg benne. Vagy ha nem bízol benne akkor talán autós alvázvédőt javasolnám. ( Vagy ami festék maradék akad a polcon )

Kelepeisz Lajos

Ez a parafinos dolog tetszik, igazából belül nem tud lekopni, csak hol tudok venni ekkora mennyiségben paraffint, ha veszek egy jó nagy gyertyát az simán jó nem?

szf

Kiskoromban nagyon sok kompresszort gyártottam.A tartály előkészítés menete:
- csonkolás, ha szükséges volt
- nyomáspróba
- beletesz a betonkeverőbe 2db trabi kerék belsővel központosra megfogatva.Kaviccsal feltöltve, forgatás amíg fényes nem lett a belseje.
- csonkok felhegesztése szükség szerint
-újból betonkeverő,alapozó festékkel feltölt a belseje,forgatás,közben döntögetés mindenhova kerüljön
-majd ugyanez valamilyen festékkel,zománc,neolux stb
- szárítás és kész

20 év üzem után visszakerült az egyik hozzám, még mindig patent volt a belseje

zozo

Én azt mondom, hogy mindenképp kell aljára egy csap/szelep/akármi  mert ha nem rozsdás, akkor is ott a víz. Amit hetente illene kiengedni. A kínai kompresszor alja 1 év alatt átrozsdásodott, mert talán 4-5ször volt csak kiengedve a leve.
A vicc, hogy lett egy tűhegynyi lyuk, bele M3 menet+csavar, aztán két nap múlva M6. Egyelőre az még áll benne :)

iv43r83d

Szia Lajos! Csak egy javaslat lehet hogy nevetséges de nemes vakolatok védelmére használt folyékony  anyag mikor megszárad olyan mint a nylon fólia.

Üdv Csaba!

Kelepeisz Lajos

Csak attól félek hogy hamar kihűl a tartályba paraffin és nem lesz időm szétlötykölni, picit be kellene melegíteni a tartályba, és forró viaszt beleönteni?

Kelepeisz Lajos

Szia Csaba!
Az a kék lötyi amit fürdőszobába, nedves helységekbe, csempe alá szoktak felkenni, folyékony fólia?
Igen ez is nagyon tetszik, jó ötlet.

Csuhás

Igen, természetesen meg kell melegíteni egy kicsit. Legegyszerűbb ha beledugsz egy hőlégfúvót, vagy gázégőt.

Kelepeisz Lajos

Rendben tenni fogok rá.
Köszönöm