Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Szalai György

"80mm átmérőjű gégecsövet"

Ami a csövön kifér! Vagy befér?
Forgács elszíváskor a legnagyobb forgácsméret háromszorosára már biztonságos kalkulálni az elszívó csövet. A többi enyhe túlzás.
A füst szemcsemérete a tized mikrométeres tartományban van. Egy centi átmérőjű csövön is elszívható.

zozo

Én porszívó gégecsövét használom, átmérő bőven elég és még mondhatni, hajlékony is.

Kelepeisz Lajos

Nem, ha pl 50mm-t kell süllyeszteni a fejet akkor fennáll a veszélye hogy berezeg, azt meg végkép nem akarom, főleg ha 45'ban gravírozok akkor aztán tud rázni a gép.[#ijedt]

Kelepeisz Lajos

Csak én azt tapasztalom hogy minél nagyobb a cső annál nagyobb a beszívott légmennyiség, nem kell a pórszívócsövet egyből a fejhez tennem hanem a 80-as csövet odateszem a fejtől 30cm-re és mindent elszív, múltkor én is porszívó csővel próbálkoztam és a 300+300-as képnél mindig át kellet rakosgatnom mert már nem bírta elszívni.

Szalai György

Így tényleg akkora légtömeget mozgatsz, hogy éghajlatváltozást okoz. [#vigyor2]
Ezt egy vékony csövön már nehéz volna.

Kelepeisz Lajos

Kelepeisz Lajos

Mint OHM törvénye, mindent lehet, de ára van.

PSoft

"...itt a gond ami még mindig gond, hogy honnal vegyek jó lágy 80mm átmérőjű gégecsövet az elszívóhoz..."

Flexibilis aluminium cső NA 102

Flexibilis műanyag cső NA100

Igaz, hogy egyik se NA80-as, de...hátha.

Kelepeisz Lajos

Szia Béla!

Rátapintottál a lényegre, én is velük szemezek, csak 80mm es kellene kb 3m. De tovább megyek, képzeld el van is 80 átmérőjű műanyag flexi cső Veszprémben az OBIban ha jól emlékszem 6m-es, a gond ott van hogy az ára nagyon közel van a húszezerhez, csak nem tudom mire fel.
OBI ezt neked:[#mf2][#violent]

Kelepeisz Lajos

No beoltottál rendesen, találtam is valamit ami jó lenne, csak 15m marha sok és mindenhol ez a legkisebb kiszerelés, esetleg valakinek nem kell még ilyen cső ?

PSoft

A Tibinél, pld. EZ van a 100W-os CO-nál.
Pillekönnyű, viszi magával a kocsi a végét, így mindig ott szív a fejnél, ahol a füst képződik.
Lehet, hogy láttad is nála.:)
De, miért is kell 3m belőle?
Csak a mozgó szakaszt, ami a gépen van, kellene áthidalnod flexibilissel.
A többi már akár...merev is lehetne.

Dezső

Szia Lajos!
Ragaszkodsz 80mm elszívó csőhöz?
A 100 illetve a 110mm nem e lenne jó?

Kelepeisz Lajos

Igen, mivel ez fér el oda ahova tenni szeretné.

Kelepeisz Lajos

Jaj de figyelmetlen vagyok, neked is szia Dezső![#integet2]