Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Gyanítom itt csak egy nagyon hosszú fókusztávolságú lencse van, de még mindig nem beszélhetünk párhuzamos lézerfényről.

4ybj8h3c8

Azon a távon már jó nagy tükör kell ahhoz, hogy betalálj a kapuján.

zozo

Elnézve ezt az emelő szerkezetet, valószínűleg pár mm-en belül tartja a síkot, oldalra meg nyeklik 5-öt [#nevetes1]

Kelepeisz Lajos

Igen, ez erre a célra teljesen alkalmatlan nekem is valami olyan emelő kellene ami kb 50mm-t emel, de szerintem ez lineáris tengelyekkel és trapéz orsóval lehet jól megoldani.

PSoft

Jó lehet, akár egy ilyen, autós ollós emelő is.
Vagy, ennek a motoros változata.
Igaz, jóval drágábban, mint a kézi tekerős.:(
Azonban, mindkettőnél megvezetésre szorulna az asztallap négy sarka, valamilyen lineárokkal.

Kelepeisz Lajos

Én inkább valami kisebb vékonyabb emelőn gondolkozpk amiben van 4db 8as lineáris tengely meg kettő darab trapéz orsó, és az egész olyan lenne hogy be tudjam akasztani a mechanikába, és ha kell csak kiemelem. ha már lenne egy 200*200mm-es emelőm arra már biztonsággal rá tudok fogatni egy 450+450mm es lapot, vagy rácsot amin a gravírozandó tárgy van.

vjanos

Ha már lesz precíz asztalemelésed, csak egy fej kell rá, és kész a 3D nyomtató... [#ravasz1]

zozo

És így?
4db menetes szár a sarkokban, egy szíjjal összekötve a hajtásuk, az asztal 4 sarkában menetes persely. Az orsók a vezető oszlopai is.

PSoft

Akkoriban, mikor a második 50W-os CO-2 lézer asztalemelését csináltuk a haverral...

Még  nagyon ráértem, csapágyházakat esztergálni, lánckerekeket marogatni...
Na meg még...meg is barnítani őket!:)[#nevetes1]
Lánc kötötte össze az asztal négy sarka alá tett orsókat a hajtóműves motorral.
Jól működött ez a "home made" nullaköltségvetésű verzió is.

fpd0kbd4

Szia !küldj egy asztalméretet ami megfelelő lehet, most van kilátásban ilyen mechanika.Ha megfelelő elhozom, és majd megegyezünk.

Kelepeisz Lajos

Szia Frédi!
Köszönöm a felajánlásodat, lehet tudni hogy mégis hogy nézne ki a szerkezet amit tudsz, én olyan vagyok ha valami nem olyan mint az elképzelésem akkor egyszerűen nem visz rá a lélek hogy beépítsem. Az asztalméretre  max 400x400mm, és vagy min 300x300mm.
Köszönöm

Kelepeisz Lajos

Igen, e féle elképzeléseim vannak, csak kicsit gyáriasabb alkatrészekből. [#circling]

fpd0kbd4

Oké. Ha a méreteknek megfelel,elhozom .Azután majd kiderül hogy tetszik vagy nem.

Kelepeisz Lajos

Köszönöm, de mégis milyen kivitelű emelőről lenne szó?

fpd0kbd4

Alu táblák lin rudakon csapágyazva finommenetű orsóval mozgatott.Részletekkel ez idáig nem foglalkoztam,pár napon belül kiderül.