Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Köszönöm szépen, nagyon rendes vagy.[#integet2]

Kelepeisz Lajos

Elkészült a kompresszorom, egy régi poroltó lett a tartálya (Köszönöm a poroltót PSoft) kívül kapott 3 réteg kék festéket, belül meg 2 réteg fekete alapozót, és egy réteg paraffinos bevonatot, nem volt egyszerű ilyen hidegbe festeni, de aztán bevittem a melóhelyre ahol melegen sikerült befejeznem a festést. Egyetlen pici hiba van, az összes pneu csatlakozót le kell cserélni, a Hestore-n vásároltam, de mind a 3 engedi a levegőt a forgó pontján, majd pneu boltban veszek másikakat.

Kelepeisz Lajos

zozo

Jól néz ki!
Lajos, biztos, hogy a csöveket tökig belenyomtad a csatlakozóba? Mert azért ezek nem szoktak ereszteni.
Szerintem csak a gumigyűrűig toltad bele, azért ereszt.

Sz.József

Nagyon tetszik. Gratulálok.
Nekem is itt figyel a sarokba egy porral oltó palack ugyan ezzel a célzattal.
Ezekkel a képekkel most kaptam egy új lendületet az elkészítéshez.
Szabad tudni milyen kompresszor van ráépítve?

fpd0kbd4

Szerintem a hengerfej és a tartály közé beépített gyorscsatlakozókat csöveket speciálisabb hőálló cuccra kellene cserélni.Közvetlen a hengerfejekhez fémcső,(nem árt regiszter a levegő hűtésére) utána egy flexibilis a rezgések miatt.

Kelepeisz Lajos

Salyos azon kívül ami a képen látható, többet nem tudok a motorról, Hégei Miklós úrtól vettem.

Zozo, ahogy írtam, a csatlakozók forgó részéből jön a levegő, nem a cső mellöl.

Örülök hogy tetszik nektek,[#eljen][#integet2]

Kelepeisz Lajos

Fél óra használat után is csak langyos levegő jön a motorból.

svejk

A másik szívás meg, hogy tele vannak a hirdetési fórumok és sajnos már itt is láttam collos verziókat.
pl. nem 6-mm-es hanem 1/4"-os csőhöz való idomok.
De ha forgórésznél enged akkor más a bibi.

gaben

Szia Lajos,

én is ilyen masinát használtam, csak éppen a vákuumszivattyúban, nem sűrített levegő kellett.
Tökéletesen működött akár 8 órán keresztül napi szinten.
Csatlakozóim is ilyen műanyagok voltak és azokkal sem volt soha gond.

Kelepeisz Lajos

Szerintem csak szimplán gagyi, itt vettem ahogy látod még egy gyártót sem közölnek róla. Mindegy, tanultam az esetből.

Kelepeisz Lajos

Ennek örülök, remélem engem is sokáig fog szolgálni.[#papakacsint]

Bicska

Igen, nekem is ki kellett cserélni a kompresszorból a tartályba menő csöveket, mert nagyon forrósodott. Igazából attól is tartottam, hogy a gyorscsati se lesz nyomásálló a melegedéstől.

zozo

Legközelebb Veszprémben vegyél, megspórolod a postát is.
Egyikkel sem volt,baj, amit ott vettünk.
(Házgyári út Szerszám kereskedés)

Kelepeisz Lajos

Igen, majd az IPT kft nél veszek, csak ritkán van időm bemenni oda, így egyszerűbb volt rendelni, kár volt.