Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Igazából csak 2,5m, de nekem sokkal kényelmesebb ha végig gégecső.

Dezső

Említett méretből volna. Ezekkel a csövekkel óvatosan  kell bánni, hajlamosak tengely irányban összehaverkodni!
Gratulálok a gépedhez![#worship]

Dezső

Dezső

Na én mára befejeztem, jó éjt mindenkinek:-)

PSoft

Kelepeisz Lajos

Na sikerült boltban vennem 6205-ös csapágyakat FAG gyártmányú, 2db ért fizettem 4800ft-t, szerintem ez jó ár érték arány.

000000000

Frako kis gépez hoztál össze gratulálok!
asztalemelést fokuszbeálitásra szánod?

Kelepeisz Lajos

Köszönöm szépen, igen a fókuszálásban van szerepe, mégpedig többször is volt hogy 50mm vagy vastagabb anyagot raktam be alá. Terveim szerint valami ollós működésű emelés lesz.[#vigyor3]

000000000

Értem... lézer modult emelni cd mechanika motor szerkezetel?

Kelepeisz Lajos

Ha rám hallgatsz az ilyen dolgokat felejtsd el, hiába jó a lineáris síned amin a fej megy ha nagyon kifelé nyúllik a csomag amit cipel, egy gyorsabb járatásnál szó szerint ránt akkorát a fejen hogy ha nagyon kilóg a lézer a sín mellől tehetetlenségéből adódóan mozogni fog a fejed hiába masszív jól odafogatott, igaz ez tized milliméterek de egy kép gravírozásnál majd meglátod, én így gondolom. Szerintem CO lézert se tudsz mutatni olyant ami gyári és Z tengelyt szereltek a fej alá, nem hiába.

000000000

Értem!
Nálam is tervben van egy hasonlo gép lehet rossz gondolat hogy az egyik tengelyre felfektetni a lézer modult valoszinö az Y tengelyre és a kis tömegü 1db tükröt+fokusz lencsét mozgatni bordás szijal ahogy co verzios gepeknél?

Kelepeisz Lajos

000000000

elrendezés gonolok csak 1db tükör kell....

emelös asztal ezt lehetne motorizálni talán...

nem tudom ez emeléskor menyire tatsa a sikot emeléskor...

lift desk 8 colos

Kelepeisz Lajos

A kék lézert nem lehet tükrökkel vezetgetni, mivel a lézerfény  nem párhuzamos profilú, biztos lenne erre a célra is lencse, de akkor meg rengeteg teljesítmény megy levesbe. Ha neked ilyen gondolataid vannak akkor CO2 lézert kell venned, azt a jó isten házáig lehet tükrökkel terelgetni.[#vigyor5]

000000000

erre a hulámoszra van megfelelö tükör és lencse...

itt 2 tükör van galvó van power is...

https://www.youtube.com/watch?v=oL5fWh7khaY