Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Sajnos nem készült el, mer közbejött egy másik projekt ami fizetős volt és így nem lett rá időm.
De majd a második kőrben.[#vigyor3]

svejk

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
A gépem vezérlője úgy néz ki most már végleges, már csak a másik porvédőt kellene megvennem a ventilátorra, a képen látható egység tartalmaz egy toroid transzformátort, zavarszűrést túlfesz védelmet, egyenirányítást, 3 tengelyes meghajtást (X-Y-FORGATÓ), egy 12V 6A stabilizátor a lézernek, egy 5/12v segédfeszültség, lézer árammérés, és hozzá teljesítmény szabályzás.
Ha gép is végleges teszem fel róla a képeket.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok! [#wave]
Ahogy ígértem csepegtetek ha már állok valahogy a karos darabolóval, már minden csapágy megvan, hála égnek, ez volt a leg macerásabb, már csak a tengelyt kell menettel elláttatnom és mehet az összeszerelés, terveim szerint egy 3f~ 1KW-os moci lesz amit majd egy 1-3f frekviváltóval tudok szabályozni, habár ezen még gondolkozok hogy van e értelme. Alut, vasat, és fát szeretnék vágni vele.
Ha valakinek van tapasztalata szívesen hallgatnám arról hogy milyen áttétel és milyen fordulatú motort tegyek fel.
Egy gyári darabolót megnézve 2400as fordulatú motor azon egy nagyobb ékszíjtárcsa, és a csapágyon egy feleakkora ékszíjtárcsa.

szf

Mível fogsz vàgni, milyen lappal, mi lyen lesz az előtolàs?

Kelepeisz Lajos

Az előtolás kézzel lesz, a kar végén lesz a fogantyú, a tárcsa mindig az anyagtól függ, ha vas akkor fekete 2mm-es korong, ha fa vagy alu akkor apró fogú vídiás lap. Amúgy 400mm-ees laphoz készítem mert abból van idehaza jó pár darab.

szf

Vàgtàl màr aluprofilt a vidiàs lappal? milyen a vàgàs minősége, felülete?

svager

Nem lesz kevés az 1KW motor,a 400 tárcsához?

Révész Richárd

Gérvágó fűrésszel vágom az alut, elég jó a vágás minősége.
Igaz aluhoz való lapot használok.

zozo

Lajos, azon a zártszelvényen fog rugózni a 400-as lap?
Az nagyon karcsú oda. Ha már becsapágyaztad, akkor kéne oda valami merevebb darabot nézni.
A csapágyház lelóg róla oldalra, csavarásnak lesz kitéve, ha felpörög a korong, (ami nem feltétlenül centírozott) rugózik/rezeg majd.

szf

Tudnàl majd képet feltenni a vàgàsi felületről? Egy gyors darabolót akarok átalakítani 50*50-rs Item profilt kell darabolnom.Kb 3000 vàgàs

gaben

Én egy asztali körfűrészt szeretnék hasonló melókra, jóféle alumíniumra való lappal.

Egy videó a vágás minőségéről: alumínium vágás

Révész Richárd

Holnap megpróbálom.
E-mailben elküldöm.

szf

Köszönöm mindenkinek, akkor màr csak a Lajost kellene egy laptól megfosztani úgyis sok van neki.[#wink]

Kelepeisz Lajos

szf: igen már vágtam, gyönyörű fényes felületet ad ha jó merev a gép amivel vágják, amúgy utánajártam komoly nagy üzemek is vidiás lappal vágják az aluminiumot, idehaza is van kifejezetten alumínium vágásához való vidiás lapom, a fogazása tér el a sima faipari vidiás laptól.

svager: igen az könnyen meglehet hogy gyenge lesz, de egy próbát megér, majd meglátom, ha kell nagyobbra cserélem, amúgy a 400-as lap csak vas vágásra van én inkább alut szoktam darabolni, arra meg van idehaza egy 250mm-es vidiás korong, azt biztos elbírja ha a 700W-os csempevágó gond nélkül elviszi.[#vigyor3]

Richárd: nekem is van, de már nagyon beleuntam a taknyolásba, már kellet egy komolyabb gép.

zozo: pontosan mire gondolsz, amin az omega csapágyak ülnek, azt gondolod gyengének, majd még átgondolom ha ezt javaslod, lehet oda is hozok olyan U vasat mint ami a gerincen van? Amúgy az U vas amin lesz majd maga a vágó csapágy az egy 9mm falvastagságú kifejezetten nagy teherbírású U vas.