Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Szalai György

A víz összenyomhatatlan, nem is tágul ki, ha csökken felette a nyomás.
Ha a tartályt feltöltöm vízzel és a tetejére két liter húszbáros levegőt nyomok, akkor a nyomás egyenletesen terheli a tartály falát a vízen keresztül.
Így minden négyzetcentin érvényesül a nyomáspróba.
Tartályrepedéskor viszont csak a két liter levegő tágul, ezért szinte nincs detonáció.

https://www.youtube.com/watch?v=PR15sS4935w" TARGET=_fnew>Az unokád majd még fejlődik.

jani300

A mostani bojlereknek nem is nagyon van súlya .
Komoly falvastagságuk lehet !
Én sem próbálgatnám elszáll é ha légtartálynak van használva .
A levegő azért általában vizes ,lehet korrózió .
A tágulási tartályok is csak addig nem rohadnak szét míg a gumiban van a víz .
Az csak egy dolog hogy kibír egy nyomáspróbát . Nem is értem , lehet régebben több "vas" volt [#fejvakaras]

PSoft

http://bojlerjavitas.villanytszerelo.hu/wp-content/uploads/2015/01/bojler6%C3%A1bra.jpg" TARGET=_fnew>A "bojler üzemben" kötelezően beépítendő biztonsági szelepek is 0,7MPa (7bar) nyomásnál nyitnak.

jani300

Akkor is ...
Szerintem légtartálynak illene nagyobb biztonsági tényező .  
De lehet hogy egy másik világban tanultam , és azóta változott a tudomány , vagy csak én nem vagyok hajlandó "fejlődni ".

PSoft

Köszönöm, így már világos a teszt!
[#worship]

Pár éve, saját szememmel láttam...
Füred,vitorlás kikötő.
Még, a parton(parkolóban) tréleren? levő hajók közül az egyik...
Hatalmas robbanás/porfelhő a tréler körül.
Talán a tűző nap hatására, felrobbant a tréler egyik kereke.
A detonáció felborította a trélert, hajóstul, mindenestül, jelentős kárt okozva, még a mellette szintén tréleren álló hajóban is.

Kelepeisz Lajos

Hát akkor ez nem egy szerencsés dolog, habár mivel már helyem szinte semmi arra gondoltam hogy a tartályt bebugyolálnám kátránypapírral, és elásom a tartályt, csak 3 cső jönne fel a földből, így szabadon elpukkanhat ha nem bírja.[#fejvakaras] de ez egyenlőre csak egy agymenés.

PSoft

A "nagyok" is úgy csinálják!
Elásnak dolgokat, aztán....
https://www.youtube.com/watch?v=u1Xe1TUQrpY&feature=player_detailpage" TARGET=_fnew>Megnyomják a gombot!:))

VighLajos

Ez a "légzsákosdi"
rosszabb lehet, mint a repülőgépek katapultja.
Én sem a röhögéstől csinálnék oda...

[#csodalk]

szf

A boylert felejsd el .Melletem lévő faluba elvitte a fél műhelyt
.Még az esztergàt is odébb rakta.Mekkora tartàly kell ,mekkora max nyomâsra?

Szalai György

Mekkora gőznyomás lehetett benne, mire felrobbant?

PSoft

Lehet, hogy csak én értem félre,de...
Feri írása nekem azt sugallja, hogy kompresszor nyomta levegő volt abban a "fél műhelyt" elvivő bojler tartályban.

fisrcxuk3

A boyler felejtős .Még a gyári,hat évea olasz kotvány is vitte a gumis mühely ajtaját-tetejét pár éve...
Ajánlom a teherautó,kamion légtartályokat, nagyon szigorú belső védelemmel vannak ellátva,nem szabad hegeszteni, melegiteni sem.
Vagy autógáz tartály...

fisrcxuk3

Bocs,ezt a 909-re válaszoltam.

Bicska

A PB palack is jó lehet, nem?!

hostya

Azok a régi, -már forgalomból kivont- 22kg-os acél PB palackok kiválóak erre célra.
Kár hogy már nem lehet hozzájutni, pedig nekem is jól jönne vagy két darab.