Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Szia!
"Szép kereket vettél :) Csak ha egy kicsit figyeltél volna az 1Nmes motorodhoz nem az 1:1-es áttétel az ideális hanem a 0,75 - 0,8 közötti lassító áttétel."
Amit láttál kerekeket az nem csak az X tengelyre jött, hanem az Y ra is, és még jön is, a motor áttételhez még semmit nem rendeltem.
Amúgy köszönöm szépen az eddigi számolásokat, úgy néz ki hogy rakok egy jó nagy csavart ebbe az egészbe, de most már tudom hogy mi legyen.
Hamarosan teszek fel képet az alkatrészekről, amik rendelés alatt állnak.

ebalint

Szerintem is sokan olvassák, nem kellene abbahagyni emiatt.
Talán jó lenne egy helyre összerakni, hogy  ne essen szét majd a többi között.

Kelepeisz Lajos

PSoft elsősorban most tőled kérnék tanácsot segítséget, láttam van egyetemes maród nem tudom milyen állapotban van, múltkor mutattam hogy vettem egy CO2 lézer fejet, amit szeretnék kikönnyíteni, a vonalkázott részt kellene lemarni az alapig ami kb 5mm, az lenne a kérdés hogy ezt meg tudnánk oldani?
Köszi.

http://cnctar.hobbycnc.hu/B%C3%A9n%C3%A1z%C3%B3k%20k%C3%A9pei/Lajos_k%E9pe.jpg" border=0>

PSoft

Kelepeisz Lajos

Köszönöm, majd ha összeállnak az egyéb részek, akkor megbeszélünk egy időpontot.[#worship]

svejk

Látom már eladó is a Magi féle DC szervo.
Szereztél helyette valami komolyabb cuccot?
Végül is milyen motorral próbáltad ki?
Legalább valami próba mechanikára felkerült?

Kelepeisz Lajos

Szia Svejk!
Nem szeretnék komolyabbat venni, és ki lett próbálva, Yaskava R1, és R2 szervomotorokkal amiken gyári 1000-es és 2000-es üvegenkóderek vannak, Németországból hoztam őket.
Amúgy a híd teljesen elkészült és úgy érzem elértem vele amit szerettem volna.
Az építésről azért nem közöltem semmit mert nem esett jól a sok rosszindulatú megjegyzés.
Ezúttal szeretném közölni hogy a gép építés 80%nál tartva abbahagyom az építést, a szerkezetre is úgy néz ki van egy vevőm.
Az oka ennek az elhatározásnak, hogy nagyon lefoglalt az építés, sok pénzem és időmet elvitt ami már kellemetlenül érintette a családtagjaimat is, és mivel márciusban születik meg a kislányom úgy döntöttem csak vele szeretnék foglalkozni és nem a hobbimba temetni a pénzemet.
Nem akarom felhagyni a hobbim, csak most nem szeretnék foglalkozni vele.
Remélem érthető a leállások indoka.[#smile]

svejk

Kelepeisz Lajos

Köszönöm, rajtaeszek az ügyön.[#eljen]

Szalai György

Az is olyan mint egy Hobby. Örömöd leled benne és sokat költesz rá. [#vigyor2]

Kelepeisz Lajos

Persze, ez így van csak a szívem szakad meg hogy el kell adnom a gépemet, pedig már nagyon egyben volt, dehát ez van, ilyen dolgok nemesítik az embert.

gaben

Szia Lajos,

tényleg le a kalappal amit idáig beleöltél a gépedbe. Amikor kezdtem a csiszagép tervezést/építést, akkor én is sokszor beleszaladtam abba a hibába, hogy túl sok időt voltam lent a műhelyben, fönt meg a gép előtt rajzoltam. [#vigyor]
Mostanra úgy érzem megtaláltam az arany középutat, hogy a családdal is tudjak foglalkozni és a hobbimmal is.  

Kívánom, hogy Neked is sikerüljön ez minél előbb! [#wave]

üdv, gaben

Szalai György

Ha ez tényleg nemesítene, akkor már legalább báró volnék.
De felhizlaltam három gyereket és maradtam félképzett, félparaszt.
Szóval kétlem.
Én sohasem találtam a középutat, talán mert nem kerestem (anyagilag sem) eleget.
De felnőttek, már nem kell velük segrepacsiznom, most játszhatok magam.
Hát kitartást kívánok neked is, csak párszor tíz év, és újra a magad ura lehetsz, de az addigra megint szokatlan lesz. [#vigyor2]
Na nem hígítok többet.

Kelepeisz Lajos

Nagyon rendesek vagytok[#vigyor3], azért sem tudok már a dologgal foglalkozni, mert hamarosan házat szeretnék venni és oda kell minden forint.
Amúgy nem hagyom abba a hobbim csak visszaorientálódok inkább a műszerészethet, ami jóval olcsóbb mulatság, majd publikálom ha építek valamit.

PSoft

Szia Lajos!

A "KoLa-féle" 110-es, kétbekezdésű hasítókúp.

A kúp teljes hossza 260mm.
Átmérő 110mm.
A kivehető/cserélhető, hőkezelt hegy hossza 65mm.
A kúp furata 60mm.
80mm hosszan húzható fel a 60-as tengelyre.
A kúpot a tengelyen a két db. M10-es imbusz hernyó rögzíti.  

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/KoLa-f%E9le_110-es_has%EDt%F3k%FAp/20160130_163254.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/KoLa-f%E9le_110-es_has%EDt%F3k%FAp/20160130_163259.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/KoLa-f%E9le_110-es_has%EDt%F3k%FAp/20160130_163447.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/KoLa-f%E9le_110-es_has%EDt%F3k%FAp/20160130_163631.jpg" border=0>