Épül a gépem ::: Gatesz

Indította gaben, 2025 február 26, 08:01

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

A mozgató kód az hogy néz ki ?

s7manbs8

Ez alapján pedig úgy néz ki, az a bajod, hogy minden léptetési g kód ciklus után lehet az irányváltásnál egyet téved, ez arra utal, hogy az irány DIR jeled és a STEP jel közt nincs elég ideje átváltódni, és magyarán minden irányváltáskor egy hiba adódik a pozíciódhoz, ezért kérdeztem, miylen szoftverrel hajtod és az hogy van beállítva a configja, meg ami dezsoe is kérdezett, ha a jel nem jó polaritzású is okozhat ilyet.

Mach3-ban pl. a DIR jel meg a STEP jel közti idő hosszát vagy a DIR hosszát kell nagyra állítani, mert ha olyan kicsi, hogy az optocsatolón nem megy át olyan hamar, mint kéne, akkor az első lépésnél még a régi állapot szerint lép, rossz irányba.

5epatw836

G0 Z10
G0 Z20
G0 Z10
G0 Z20
G0 Z10
G0 Z20
G0 Z10
G0 Z20
G0 Z10
G0 Z20
G0 Z10
G0 Z20
G0 Z10
G0 Z20
G0 Z10
G0 Z20
G0 Z10
G0 Z20
G0 Z10
G0 Z20

F700
G1 Z0
M30

5epatw836

996dwuf96

Szia
Én még amit megnénék
Mach3 Kernel frekijét.Az is tud ilyen turpisságot okozni
Illteve nem tudom összefüggében lehet -e de Backlash nincs -e bekapcsolva illteve ha be van ott milyen érték van.
Levente

3ztiz2p39

Léptetősvezérlőnél a step pulse és  dir pulse értékét állítsd minimum 2-re de inkább 5-re.

000000000

Szia!
 LPT -rol hajtod ? Tipikusan tud ilyen hibakat okozni, csak kinlodas ha valtasz egy rendes mozgasvezerlore pl uccnc re vagy hasonlora ugyan az a masina joval nagyobb sebessegre lesz kepes ugy hogy soha nem hibazik. Az LPT borzaszto kaotikus 1000x gyarto es driver nehany jo a tobbi csak szivas.

5epatw836

Nem segített. A kernel sebességet feltettem 100KHz re az sem segít. Van itthon egy másik LPT Boardom, lehet, hogy átcserélem. Meg van itthon másik LPT-s régi alaplapom a szekrényben. Lehet, hogy dobok össze egy gépet belőle szűz XP vel.

5epatw836

Ezt még kipróbálom, köszi.

5epatw836

Nem jött be. Most készül egy másik asztali gép konfig.

5epatw836

Jól hangzik amit mondasz de az megint egy csomó pénz. Nem hiszem el, hogy nincs erre a hibára megoldás. Szerintem sokan használják LPT vel a gépüket hiba nélkül. Ha elfogytak az ötletek, és a hiba fenn áll, akkor továbblépek.

xw705sph

Én kipróbálnám LinuxCNC-vel.

axy5gjjmz

Lehet, hogy hülyeség!
De esetleg MDI-ben egy G92.1, hátha bekerült egy eltolás valamikor.

000000000

Én is végig játszottam hasonlót , biztos van olyan lpt tipus ami bevált de szerintem nem erre való , volt h napokig hibátlanul ment aztán hibázott minden felét  minden apróság bezavarhatja, mondjuk tanulni jo:). A kiadott jelek olyanok amilyenek. Uj gépet kapsz, egy Dsp -s ( leadshine -tol eleg barati aron vannak es nagyon jok) meghajtó és külső vezérlő minden pénzt megér.

Én egy uc300eth hasznalok szerintem nagyon profi cucc.
Itt neha latni 30eft kornyeken de uc100 mar egesz olcson kaphato.

https://www.ebay.co.uk/itm/252592345367

huatn6gfd

Úgy általában igazad van, de az a szemét, amit odalinkeltél, az egy kínai hamisítvány, amit egyáltalán nem kéne reklámozni. Az UC100 magyar gyártmány és érdemes a gyártótól venni.