Épül a gépem ::: Gatesz

Indította gaben, 2025 február 26, 08:01

Előző téma - Következő téma

huatn6gfd

Pontosan ez a teszt mutatja meg, hogy mi a hiba: az irányváltásoknál nem jókor veszi figyelembe a dir jelet. Gondolom, hogy ahány irányváltás, annyiszor egy lépésnyi távolságot téved. A step polaritását kizártad. A kernel sebességet lefelé kéne vinned, nem felfelé. Az LPT portra olyan illesztőt próbálj meg, amelyik tartalmaz valamilyen jelerősítést. (Általában 74xx244 vagy 74xx245 IC van rajta.) Nem lehet kizárni, hogy egyik irányba gyorsan vált a kimenet, míg a másikba lassabban, ami terhelés hatására még romolhat, ezt tudod kicsit kompenzálni az erősítéssel.

000000000

Bocsanat a rossz linkert, köszönöm az észrevételt. Termeszetesen az eredeti uc100 ra gondoltam. Visszont ebbol is látszik , hogy nem véletlen másolják. Melleseg ha figyelembe vesszük a tudását és a minőséget nagyon kedvező árfekvesben vannak a gyartonal ezek cél hardverek

s7manbs8

Nem lesz itt nagy gond, ahogy a többiek is mondják a dir jel nem ér oda időben ezek  miatt az irányváltásoknál, akár több ok is lehet egyszerre, ha 0 a step dir hossza, meg még az LPT kártya is szar, meg még az optó is stb. ... úgyhogy mindnek jónak kell lenni, amit egyébként nem nehéz elérni.

5epatw836

Sikerült megoldani a problémát!

A kernel frekvenciát visszavettem 25000 Hz-re és jó lett.
Aztán vissza tettem 35000 Hz-re, valamint a motor tuning lapon lehet állítani a step és dir pulse hosszát. Megtévesztően 0-5 érték van fölé írva a beviteli mezőnek. De megenged nagyobb értéket is. Beírtam 15 -öt (us) és így is jó. Az este még tesztelgettem, és gyönyörűen mindig visszaáll a nullpontra század pontosan mind a három tengely.
Örülünk! :)
Köszönöm mindenkinek aki segített!
Üdv, Atesz

5epatw836

Újabb alkatrész készült a gépemhez. Még a motortartó lemezt kell megcsinálni hozzá.

uscv34aum

Gratula, szuper lett!
Azért kimentem a műhelybe, hogy az enyém megvan-e még![#integet2]

s7manbs8

Belül hogy néz ki ? Kottyanás mennyi ?

5epatw836

Sima mélyhornyú golyóscsapágyas. Nem mértem még a kottyanását. Még fel kell szabályozni a tokmány illesztő peremét. Pluszosra készült.

ywrd786ks

Üdv, Jól néz ki! Beszállok én is, nálam is pont aktuális a téma!

5epatw836

Köszi. A tied is patent!

000000000

Ezzel a kóddal próbáld ki. G0 az mindig max sebességgel megy, G1 segítségével pedig tudod megszabni a maximumot. Kezd ezzel, ha utána jó akkor növeld F1000 ről magasabbra, ha itt is hiba lesz akkor pedig csökkentsd F500 ra és újra próbáld.

F1000
G1 Z10
G1 Z20
G1 Z10
G1 Z20
G1 Z10
G1 Z20
G1 Z10
G1 Z20
G1 Z10
G1 Z20
G1 Z10
G1 Z20
G1 Z10
G1 Z20
G1 Z10
G1 Z20
G1 Z10
G1 Z20
G1 Z10
G1 Z20

G1 Z0
M30

000000000

Akkor örülök hogy megoldottad, de bocs, mert a beszólásom fölösleges volt... De ha a maximum sebességet ki akarod próbálni akkor azzal a G1 kóddal kell.

5epatw836

Milyen csövet érdemes a 30mm sugarú energialáncba betenni, a főorsó hűtővíz elvezetésére, ami nem törik hamar a sok mozgástól? Van valami bevált márka erre? A "hagyományos" benzincső gondolom nem jó választás. Kb 6mm-es cső kellene.

gsz03b27r

Poliuretán (PU SH A98) cső 6mm-es min:20mm sugárban hajlítható