Épül a gépem ::: Gatesz

Indította gaben, 2025 február 26, 08:01

Előző téma - Következő téma

5epatw836

Miért mondod ezt? Szerinted alkalmas rá?
Megpróbálja elindítani, de csak tök lassan forog, visít a motor, és a VFD kiír egy "CL" kódot ami nincs bent a user manual-ban.
Megpróbáltam minden paramétert lemásolni a kis kínai VFD -ből, de nem működik. A haver azt mondta, hogy a Bonfiglioli nem tudja kezelni az állandó mágneses motort.

3ztiz2p39

A tiéd aszinkron motor.
Hacsak nem találtak fel a kínaiak már megint valami csuda dolgot.

5epatw836

Hát akkor nem tudom.
Egy biztos, nem sikerült beállítani. Forog tök lassan a motor, és borzasztó hangja van.

gsz03b27r

Teljesen mindegy milyen a frekiváltó árnyékolt kábelek kellenek.
A márka nem változtat a helyzeten.
Mi a pontos típusa a Bonfiglioli-nak?

5epatw836

Bonfiglioli Vectron S2U 2,2KW

gsz03b27r

Ez a frekiváltó tudja kezelni a 220V/400Hz maró motort.

kgw0eik66

Visít lassan forog, akkor nem ugrott be a szinkron fordulat közelébe. Próbálj a frekiváltón egy lassú mondjuk 2 sec-os felfutást beállítani. Egy ilyen rámpával már fel kellene gyorsulnia a motornak. ( Bocsi ha már ezen túl vagy, de nem követtem a folyamatot, csak belepofázok )

5epatw836

Igen tudja, de valamiért nem megy.

5epatw836

8mp felfutási idővel sem működött. Pár mp-ig hajtja, és utána kiáll hibára, és nem is lehet elindítani többet. Csak reset után.

dxrssed7y

Ha a motoradatok jók, valószínű az F_5 Volts/Hz Patterns nem jó neki. Mi a hiba? 3 vagy 6 a legkíméletesebb. De a 01 menüben el lehet állítani. 01-05 alap 50% 01-07 20% lehet esetleg csökkenteni.

5epatw836

dxrssed7y

Nagyon beteg hangja van... Jellemző a szerkezet komolyságára, hogy a kijelzett hibakód nincs a leírásában. A 01 menüt kell állítani, számok neked sacc/kb értéket, addig nem próbálgasd, mert a gyengébb gyorsan elhalálozhat.

dxrssed7y

számok=számolok ja 400v 300Hz-es a motor?

6x0ud2xg

Írtam privátot .   Saját érdekedben  olvasd el mielőtt tovább " hergeled" a frekiváltót !

5epatw836