Épül a gépem ::: Cnv gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

8gwpaca0r

Közvetlen színt belekeverni nem lehetett volna?
Én ilyet öntöttem régebben.
Igaz ebben nem volt műgyanta csak beton.

Kép

mutz8958e

3ztiz2p39

Az előbb elolvastam a bemutatkozó leveledet, így szinte okafogyottá vált a kérdésem, de azért csak felteszem, ha már felmerült bennem.

Utánaérdeklődtél, hogy ugyanezt a gépvázat mennyiért öntötték volna le acélból vagy akár aluból?

Az #59-re egyébként azt gondoltam, hogy ha ez tömör alu, akkor: Neköm ilyen köll'!
Aztán felébredtem, hogy az a kép csak illúzió. :(

3ztiz2p39

Az előbb elolvastam a bemutatkozó leveledet, így szinte okafogyottá vált a kérdésem, de azért csak felteszem, ha már felmerült bennem.

Utánaérdeklődtél, hogy ugyanezt a gépvázat mennyiért öntötték volna le acélból vagy akár aluból?

Az #59-re egyébként azt gondoltam, hogy ha ez tömör alu, akkor: Neköm ilyen köll'!
Aztán felébredtem, hogy az a kép csak illúzió. :(

w9rn9a2ej

Jó lenne egy profi gépváz hobbi áron végre ... ;) :)

xw705sph

Lehet erdemes lenne osszeallni es ugy erdeklodni az alu ontest? Ettol kicsit nagyobb munkaterulettel engem is erdekelne.

bz65xky0s

Próbáltam direktben a betont színezni, annyi színezőanyagot nem tudtam beletenni hogy ne üssön át a szemcseminta. Maradt a gélezés - ami végülis nem túl jól sikerült. Még agyalok rajt hogy pontosan mitől lett ilyen tarka, mert erre is végeztem kísérleteket, és a próbadarabok tökéletes telt színűek lettek.

bz65xky0s

Volt aki javasolt öntödét ahol megöntötték volna, de konkrét árajánlatot nem kaptam. Nagyon nem is mentem utána, mert eleve polimerbetont akartam.

Az alu miért lenne jó? A rezgéscsillapítása nem kifejezetten jó, akkor már inkább öntöttvas. Vagy?

8gwpaca0r

Legközelebb szólj aztán kiöntettem neked.
Szinte bármilyen színre.
Árat nem tudom mondani, de meg lehet kérdezni ha érdekel.

3ztiz2p39

Mint írtam elolvastam a bemutatkozásod, azok alapján le sem tudtunk volna beszélni a műanyagról. :)

Persze az öntöttvas meg az acélöntvények a tutik, de a látványterved képe első ránézésre nekem alut sugallt, illetve ilyen kis méretben ilyen falvastagságokkal az alu is bőven megfelelő lenne.

Az egész konstrukció úgy is a Z egységen fog múlni, azt meg igen nehéz egyenszilárdságúra tervezni úgy a többi résszel, hogy az esztétika is megmaradjon.

3ztiz2p39

Régebben volt 2-3 öntödés tagunk is, az egyiknek saját öntödéje is van, de nem aktívak mostanában.

Van egy hobby öntősünk is Berényi József, Ő aluval szokott dolgozni, gyanítom még menne neki ez a méret.

De ez igazából már okafogyottá vált nálad, kíványcsian fogom majd olvasni a topicod fejleményeit.

ks46twg3x

Tetszik, szép munka!

Az alsó képen az öntőforma közepén a betét vákuumozott műanyag?

bz65xky0s

Nem, az CNC mart HDF tömb, sok-sok glettelés-csiszolás és végül festés után.

ywathzay

A huzalszikrával tudsz munkát vállalni? Mellékesen megjegyzem, nagyon tatszik amit csinálsz!

bz65xky0s

Amint hadra fogható lesz, valószínűleg igen.
De ez még odébb lesz... Szerintem majd felkerülnek ide is a fejlemények.