Épül a gépem ::: Cnv gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

bz65xky0s

Ez a fajta kínai léghűtéses van:

2h0y3p4wh

Basszus, de ügyes kis gép...
Komolyan, jó ránézni.
Gratulálok [#eljen]
A marómotor nyakát pedig ne kíméljed... [#vigyor0]

3ztiz2p39

Jól mutatna Debrecenben áprilisban a találkozón, mondjuk a főbejárattal szemben. :)

bz65xky0s

Ezt vehetem meghívásnak? : )

Egyébként magam is gondolkoztam már rajt hogy elmegyek, a gépet viszont nem tudom hogyan juttathatnám el, a három mázsához közelebb lesz mire összeáll (de az is lehet hogy felülről). Fehérvárig még esetleg elteherautóznám (Tatáról) de Debrecen kicsit messze esik ehhez.

3ztiz2p39

Inkább kötelezvénynek. :)

No jó, Fehérváron is jó lesz, de ha azon múlik leszervezzük Debrecent is.

bz65xky0s

Ma volt egy rövid próbamarás.
Csak annyit mondok, hogy széles a vigyorom és helyén valónak érzem az ünneplős sört :-)

s7manbs8

A géped, ahogy kinéz, nem csoda, ha eredményes a teszted. :)

bz65xky0s

Készült egy apró segédeszköz:

Kitaláljátok mi ez? : )

gaben

000000000

gaben

000000000

Ahogy vesszük, csak objektív kérdése az egész.
De USB-s kamera képét Mach3-ban meg lehet jeleníteni és kis célkeresztet is be lehet kapcsolni.
Egyszer kell jól belőni az eltolás értékeket és nullpont felvevőnek is jó. [#papakacsint]

8gwpaca0r

Nagyon jó dolog régóta használom én is!

bz65xky0s

Ez már meg is történt (mármint a precíz beállítás).
Kerek 30mm az eltolás x és y irányban is, így könnyű vele számolni.
Most 0.01mm/px felbontásra van beállítva az optika.
Elvben le lehetne menni 0.0025mm/px-ig, de egyrészt feleslegesnek érzem egyelőre, másrészt úgy már nagyon beszűkül a képmező, illetve nagyon lerövidül a fókusztáv, túl közel kell menni a munkadarabhoz.

Egyébként nem csak nullpont felvételre, hanem a megmunkált élek visszamérésére, párhuzam/merőlegesség beállításra, meg még számtalan dologra alkalmas (amiket meg lehet csinálni indikátorórával is, de így kényelmesebb).
Én UCCNC-t használok, annak is van beépített szálkeresztes kamera pluginje.

Most nagyon pontos, meglátjuk mennyire lesz stabil, nem rázódik-e el egy keményebb marás közben, stb.

És egyben látszik a képen valamennyire, hogy milyen felületminőséggel dolgozik a maró. Kielégítő : )

000000000

A CCD illetve CMOS chip kiderül mennyire stabilan ül a tokban illetve a nyákon.
Az egész lelke ez.