Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Cnv gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

cnv

Ez a fajta kínai léghűtéses van:

Sz.József

Basszus, de ügyes kis gép...
Komolyan, jó ránézni.
Gratulálok [#eljen]
A marómotor nyakát pedig ne kíméljed... [#vigyor0]

svejk

Jól mutatna Debrecenben áprilisban a találkozón, mondjuk a főbejárattal szemben. :)

cnv

Ezt vehetem meghívásnak? : )

Egyébként magam is gondolkoztam már rajt hogy elmegyek, a gépet viszont nem tudom hogyan juttathatnám el, a három mázsához közelebb lesz mire összeáll (de az is lehet hogy felülről). Fehérvárig még esetleg elteherautóznám (Tatáról) de Debrecen kicsit messze esik ehhez.

svejk

Inkább kötelezvénynek. :)

No jó, Fehérváron is jó lesz, de ha azon múlik leszervezzük Debrecent is.

cnv

Ma volt egy rövid próbamarás.
Csak annyit mondok, hogy széles a vigyorom és helyén valónak érzem az ünneplős sört :-)

s7manbs8

A géped, ahogy kinéz, nem csoda, ha eredményes a teszted. :)

cnv

Készült egy apró segédeszköz:

Kitaláljátok mi ez? : )

gaben

000000000

gaben

000000000

Ahogy vesszük, csak objektív kérdése az egész.
De USB-s kamera képét Mach3-ban meg lehet jeleníteni és kis célkeresztet is be lehet kapcsolni.
Egyszer kell jól belőni az eltolás értékeket és nullpont felvevőnek is jó. [#papakacsint]

guliver83

Nagyon jó dolog régóta használom én is!

cnv

Ez már meg is történt (mármint a precíz beállítás).
Kerek 30mm az eltolás x és y irányban is, így könnyű vele számolni.
Most 0.01mm/px felbontásra van beállítva az optika.
Elvben le lehetne menni 0.0025mm/px-ig, de egyrészt feleslegesnek érzem egyelőre, másrészt úgy már nagyon beszűkül a képmező, illetve nagyon lerövidül a fókusztáv, túl közel kell menni a munkadarabhoz.

Egyébként nem csak nullpont felvételre, hanem a megmunkált élek visszamérésére, párhuzam/merőlegesség beállításra, meg még számtalan dologra alkalmas (amiket meg lehet csinálni indikátorórával is, de így kényelmesebb).
Én UCCNC-t használok, annak is van beépített szálkeresztes kamera pluginje.

Most nagyon pontos, meglátjuk mennyire lesz stabil, nem rázódik-e el egy keményebb marás közben, stb.

És egyben látszik a képen valamennyire, hogy milyen felületminőséggel dolgozik a maró. Kielégítő : )

000000000

A CCD illetve CMOS chip kiderül mennyire stabilan ül a tokban illetve a nyákon.
Az egész lelke ez.