Épül a gépem ::: Cnv gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

55raw0imh

Igaz, hogy angol (egy némettől), de egy tök jó magyarázat mi is az "örvénymarás" (alias trochoidal milling).
https://www.youtube.com/watch?v=ORJ-

Q3TFW5otrochoidal milling

zwnavt8rw

Nagyon szép marás, mivel generáltad a marópályát?

bz65xky0s

bz65xky0s

Eredeti hanggal:

[yt]cr3P4_TUC3s[/yt]

zwnavt8rw

Továbbra is nagyon tetszik! :)
Hány wattos a motor amit ráépítettél, van benne fordulatszám figyelés?
vagy lehet venni hozzá olyan vezérlőt ami tud ilyet vajon?

Azért érdekelne hogy ezzel vajon megvalósítható lenne az alacsony fordulatú vas megmunkálás, mondjuk 1000 fordulatszám vagy az alatti?

hja igen és milyen mocit kaptál szét hozzá esetleg a vezérlő típusát is megmondanád, linkelnéd?

köszi!

bz65xky0s

Szia,

Sima 1500W-os kínai léghűtéses főorsó, VFD-vel, fordulatszám figyelés nélkül (hallani is a videon hogy kicsit beesik).

Egyébként ez a szűk keresztmetszete a gépnek... Nem a váz rezonál, hanem az a nyamvadt vékony ER11 befogóban végződő csőtengely (14mm átmérő, pár mm falvastagság, eredeti kínai biliacél).

Szóval igen, egy normális, alacsony fordulaton is hatékony főorsóval nem volna gond az acél megmunkálás.
(ezzel csak 6-8000 RPM körül, max 2mm átmérőjű szerszámmal tudok acélban dolgozgatni, de csak nagyon finom munkákat)

Amúgy már vár beépítésre egy komolyabb főorsó, 3 kW, ER20.
Ehhez mondjuk át kell terveznem a teljes Z egységet és X kocsit, és valószínűleg ellensúly is kell hozzá mert bitang nehéz.

zwnavt8rw

óó
teljesen abban a hitben voltam hogy egyedileg készített főorsó van benne .. akkor valahol eltévedtem
igen sajna ezek a kínai cuccokkal ez a baj, nekem 800W -os van a gépben, és azzal sem kell kapkodni, meg jó ha max fordulaton megy akkor talán ki tudom szedni belőle a 800W ot
Gondolkodtam szervón 1kW os tud 3000-3500 fordulni, azzal már neki lehet ugrani vasnak is, meg mivel encoderes, így alacsony fordulaton is tudná azt amit kell...

Ettől függetlenül nagyon szépen dolgozik, a merev váz igazán kihozza amit kell!

bz65xky0s

Ha szeretnél egy ugyanilyen gépet építeni,
eladó
sorba kerültek az öntőformák, CAD tervek, illetve a hőkezelő szekrény amit kifejezetten ehhez a projekthez építettünk.

Kiindulásnak az egészért 90eFt körüli összegre gondoltam, ha komolyan érdekel gyere el és alkudd le :)

(aki csinált már hasonlót, tudja hogy sokszorosa munka és költség van benne)

A gép megépült, évek óta hibátlanul teszi a dolgát (mint a lenti videon látható), már nincs szükségem az öntőformáira.
Ha akarsz egy ilyen gépet magadnak, már nem kell nulláról kezdened.

A gép építését részletesen dokumentáltam, ebben a topicban utána lehet olvasni. Komoly érdeklődőnek küldök további képeket stb.

Maga a gép megtekinthető Tata mellett, ugyaninnen vihetők el az öntőszerszámok.