Épül a gépem ::: Cnv gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

p75e6i8vg

De jó, hogy jelentkeztél :)
Gyorsan végig is olvastam a topikot ismét...

Hogy áll a gép a gyakorlatban?

d05ixchbw

Szia!
Nemsokára jelentkezem a vezérlőszekrény tervel.
Lehalt a számítógépem, kicsit szarban vagyok.

bz65xky0s

Most már bíztatóan...
Az elmúlt kis híján egy évben több nem várt nehézségbe is belefutottam, meg persze más projektek is foglalták az időt és erőforrást, de már látom a végét, ebből gép lesz :)

bz65xky0s

Köszönöm előre is...
Nem égető a dolog, de persze örülnék ha ennek is látnám a részleteit. Persze az is valami, hogy tudom hogy jó kezekben van.
Szóval, no pressure : )

ydud4uw6m

Ez nagyon jól néz ki.
Némi hasonlóságot vélek felfedezni az én "Rozsdás" gép alapom között.

kgg3nswei

A "Rozsdás" is nagyon brutál, mi az oka, hogy nem épül tovább a Diadalív ?

ydud4uw6m

Már vagy hat éve pihentetem. [#vigyor3]
Sajnos elakadtam vele,nem vállalták a feszültségmentesítést és a gépmunkát.
Amikor építettem körberérdeklödtem, mindenki azt mondta meg tudják csinálni,természetesen mire sor került rá nem értek rá.
Aztán félév hitegetés,mellébeszélés útán ráuntam,és félreraktam.

xw705sph

Egesz jol renderel. Melyik szoftver ez?

kgg3nswei

Mintha rémlene, hogy nagy géptesteket, nyers öntvényeket úgy feszültségmentesítettek, hogy elásták pár évre.
Még nem késő... :)

88nwcf22d

A két öntvény közé tervezel valami illesztést? Vagy hogy lesz pozicionálva egyik a másikhoz?

bz65xky0s

Csinos darab!
A hasonlóság valószínűleg nem véletlen, ez egy igen masszív és relatív helytakarékos elrendezés : )
Jól látom hogy főleg hegesztett szerkezet, és mintha ki is lenne öntve valamivel itt-ott?

bz65xky0s

Igen, természetesen illesztve lesznek.
Mind a gépágy, mind a híd talp illeszkedő felületeibe bele lesz marva egy-egy keresztirányú horony, és az azokba illesztett, méretre köszörült négyzetes hasábok biztosítják majd a pontos derékszögű illesztést.
(A pozíciónak nincs jelentősége, ha pár tizeddel balra vagy jobbra tolódik a híd a gépágyhoz képest az nem gond.)

ydud4uw6m

Nincs kiöntve még semmivel,kicsit vastagabb anyagból van,(18-20mm)vastaglemez.A gépmunkát követően terveztem,hogy kiöntöm majd valamivel,bár így sem kapja fel a szél,450-500kg között van.[#vigyor3]

p75e6i8vg

Ha jól látom, már össze van hegesztve...

Ezt így egyben hogy lehet megmunkálni? Pl a híd alatt az asztal sínjeit fogadó felületet?

bz65xky0s

Ez jó kérdés...
Én legfőképp emiatt döntöttem a két részből álló öntvény mellett, egyébként megoldható lett volna monolitként is.