Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Cnv gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

vjanos

De jó, hogy jelentkeztél :)
Gyorsan végig is olvastam a topikot ismét...

Hogy áll a gép a gyakorlatban?

Révész Richárd

Szia!
Nemsokára jelentkezem a vezérlőszekrény tervel.
Lehalt a számítógépem, kicsit rosszban vagyok.

cnv

Most már bíztatóan...
Az elmúlt kis híján egy évben több nem várt nehézségbe is belefutottam, meg persze más projektek is foglalták az időt és erőforrást, de már látom a végét, ebből gép lesz :)

cnv

Köszönöm előre is...
Nem égető a dolog, de persze örülnék ha ennek is látnám a részleteit. Persze az is valami, hogy tudom hogy jó kezekben van.
Szóval, no pressure : )

svager

Ez nagyon jól néz ki.
Némi hasonlóságot vélek felfedezni az én "Rozsdás" gép alapom között.

Kisamotors

A "Rozsdás" is nagyon brutál, mi az oka, hogy nem épül tovább a Diadalív ?

svager

Már vagy hat éve pihentetem. [#vigyor3]
Sajnos elakadtam vele,nem vállalták a feszültségmentesítést és a gépmunkát.
Amikor építettem körberérdeklödtem, mindenki azt mondta meg tudják csinálni,természetesen mire sor került rá nem értek rá.
Aztán félév hitegetés,mellébeszélés útán ráuntam,és félreraktam.

remrendes

Egesz jol renderel. Melyik szoftver ez?

Kisamotors

Mintha rémlene, hogy nagy géptesteket, nyers öntvényeket úgy feszültségmentesítettek, hogy elásták pár évre.
Még nem késő... :)

88nwcf22d

A két öntvény közé tervezel valami illesztést? Vagy hogy lesz pozicionálva egyik a másikhoz?

cnv

Csinos darab!
A hasonlóság valószínűleg nem véletlen, ez egy igen masszív és relatív helytakarékos elrendezés : )
Jól látom hogy főleg hegesztett szerkezet, és mintha ki is lenne öntve valamivel itt-ott?

cnv

Igen, természetesen illesztve lesznek.
Mind a gépágy, mind a híd talp illeszkedő felületeibe bele lesz marva egy-egy keresztirányú horony, és az azokba illesztett, méretre köszörült négyzetes hasábok biztosítják majd a pontos derékszögű illesztést.
(A pozíciónak nincs jelentősége, ha pár tizeddel balra vagy jobbra tolódik a híd a gépágyhoz képest az nem gond.)

svager

Nincs kiöntve még semmivel,kicsit vastagabb anyagból van,(18-20mm)vastaglemez.A gépmunkát követően terveztem,hogy kiöntöm majd valamivel,bár így sem kapja fel a szél,450-500kg között van.[#vigyor3]

vjanos

Ha jól látom, már össze van hegesztve...

Ezt így egyben hogy lehet megmunkálni? Pl a híd alatt az asztal sínjeit fogadó felületet?

cnv

Ez jó kérdés...
Én legfőképp emiatt döntöttem a két részből álló öntvény mellett, egyébként megoldható lett volna monolitként is.