Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Bundyland gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

svejk

Vegyél acél kereket és ragaszd rá 638-cal.
Örök élet, ha cserélni kell csak megmelegíted.

svejk

svejk

Ha jól be van állítva attól nem kell félned, a szíj több hibát visz bele.

svejk

A 400W-os szervoval úgy kb 1:1,5 áttétel lenne gyorsítás szempontjából az ideális.
Ezzel az 1:4-es áttétellel kb. fele akkor a lesz a gyorsítási képesség.
Én 1:2-őt választanám, ekkor lenne G0-ban 7500 mm/s sebességed, ami ennél a kis gépnél ugyan nem kell, de szabad a lehetőség.
Az 1:2-vel lenne 3000 N lineáris erőd, amivel ezen a kis gépen akár telibe is fúrhatsz, ha fúrót teszel a késtartóba.  

Persze lehet még ezer ok, amiért az 1:4  mellett döntöttél.

bundyland

bundyland

Lehet , de azt még nem tudom hogyan kell, persze nem is próbáltam de hirtelen nincs ötletem melyik paramétereket állítsam.

bundyland

De az N akart lenni, még előtte eszembe is volt nehogy Nm-t írjak :-)

bundyland

Igazából az említettek miatt döntöttem az 1:4 mellett, de egyébként valóban nem vagyok tisztában azzal hogy egy átlag forgácsolásnál  
mekkora előtoló erők vannak.

svejk

Persze, egyből a tengelyre.
Az acél-acélt nagyon szereti a Loctite638 és ekkora motor elbírja azt a többlet inerciát amit a kis acéltárcsa ad.
Az acél-alu kapcsolat már nem olyan jó, a ragsztó szempontjából, de ha az alu nem tükör sima akkor az is jó lehet.

bundyland

Hát ez kicsit idegen tőlem, ugyhogy vagy marad az eredeti alkatrész (shaft reducer) legyártása, vagy csökkentem az áttételt 1:3 v. 1:2-re és KLCC.

"A 400W-os szervoval úgy kb 1:1,5 áttétel lenne gyorsítás szempontjából az ideális."

Ez mit jelent ? Csak már többször olvastam itt a forumon és nem értem.

svejk

Attól, hogy neked idegen még az iparban használják.

Azzal a tengelyhosszabbítóval igen gyorsan ki fogod nyírni a motor csapágyait. :(
Hacsak nem használsz elöl egy csapágyas megtámasztást, amint látom a bak adott hozzá.

svejk

A KLCC az aránylag nagy tehetetlenségi nyomatéka miatt nem ajánlott a motortengelyen, bár esetedben a motor kissé túlméretes, tehát megbirkózik vele.

KoLa

Számomra érthetetlen hogyan találhatnak ki ilyen félig metszett szögben átvágott vackot!
A legjobb ha középvonal mentén van átvágva! akkor végig a méretre szorít!
[#nemtudom]

KoLa

Amibe belefér azon mennyit ront?