Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Bundyland gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

bundyland

Rendben, köszönöm!! Van mit csináljak addig bőven.
Akkor megvárlak és beszélünk majd.

svejk

Hát ha nem is legendás, de ha van raktáron, akkor levágnak akár 1 cm-t is. :)
Sz.Józsefnek is vittem a múltkor.

bundyland

Lehet még töröm a fejem milyen más megoldás képzelhető még el a sinek felszerelésére, bár nagyon sok lehetőség nincs szerintem.

bundyland

Elkezdtem felrakni a szervokat, fel is lettek rakva de a fogazott kerekekkel meggyűlik a bajom.
Van erre valamilyen bevett módszer ?
A szervók tengelye 14mm, erre képtelenség felrakni kicsi kerekeket normálisan (KLCC).
Ezt találtam de ennek elég nehézkes a beszerzése.

https://lh3.googleusercontent.com/-gSwj2pZrPeA/Uonq80MtFoI/AAAAAAAABCc/2uWH7H21RB4/w800-h600-no/20131117_181342k.jpg" border=0>

https://lh4.googleusercontent.com/-VB6BWV5M6pQ/UonrZfOaYWI/AAAAAAAABDw/zUGkHB_sHCs/w600-h505-no/Shaft_Reducers_Extenders.jpg" border=0>

000000000

Megoldás lehetne, az egy felfogásból esztergált hasonló kialakítású darab. Motortengely lapolt részére hernyócsavar szorítaná. Tengely rész pedig illeszkedne a fogazott kerékhez.

svejk

mekkora a kicsi kerék?
mekkora lesz az áttétel?
mekkora az emelkedése az orsónak?

bundyland

Igen az jó lenne csak nincs lapos rész. Szinte az összes szervóm sima hengeres végű.
Az is jó lenne ha valaki gyártana nekem ilyet.  
Mivel pont az esztergám az érintett darab.

bundyland

A kicsi kerék 15fog, a nagy 60 fog, (1:4)
orsó emelkedés 5mm mindkét tengelyen.

bundyland

hosszban 400W szervo, keresztszán 200w.

000000000

Egy lapolást szamárvezetővel profin rá lehetne reszelni akár. Gyártani meg biztosan fog valaki posta ellenében.

bundyland

Bevallom  a hernyócsavaros megoldásnak nem vagyok nagy pártolója, nem tudom elképzelni hogy egy 400w
-os szervó rángatását simán bírja.(Persze ettől még bírhatja de valahogy nem érzem túl elegáns megoldásnak.

Révész Richárd

Szükséges ez a nagy áttétel egyáltalán a szervóhoz?

bundyland

Mondjuk ha egyel kissebbre veszem még azzal sem vagyok beljebb. Mondjuk a 200W-os szervóra jött ki nekem 1:1 nél 810Nm-es lineáris erő.

Révész Richárd

Nem tudom mekkora fogásokkal akarsz dolgozni, de ez a motor ilyen áttétellel feltekeri a gépet is.
Szerintem[#vigyor2]
Ezek szerint nem a felbontás miatt van hanem az erő a cél.

bundyland

Ja nem, az alap felbontása valami 131072. Az erő inkább. Másrészt meg zavar a szervók kézzel való "megránthatósága" és azért is szeretnék nagyobb áttételt.