Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Bundyland gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

vjanos

Csapágyboltban kapsz zsírzógombot, van kúpos bepréselhető vagy menetes is.
http://www.zolvik.hu/?termek=1" TARGET=_fnew>Pl nézd meg ezt.

Ha jól rémlik Vbodi pl vékony rézcsővel, forrasztással toldotta meg, és kanyarintotta ki a kocsik felől.

bundyland

Köszi, itt vannak jó dolgok. Már csak az elvezetés gond. A rézcsövet még megforrasztom , de a hajlítása hogy ne törjön be, hát azt nem biztos hogy menne szerszám nélkül. Szerintem van ennek valamilyen hajlékony módja is.

Kristály Árpád

Már bocsátsd meg...."(vagy csak titkolta), " ez nálunk nem divat![#guluszem1][#csodalk][#schmoll2][#integet2][#eljen][#wave]

Kristály Árpád

Azért majd később rá jössz, hogy jobb lett volna a kilenctengelyes....[#conf][#falbav][#integet2]

bundyland

Nem rosszra gondoltam, csak esetleg megvette a mitsu képviselettől és akkor inkább szóba se hozza
hogy ne legyen esetleg kuncsorgás.

bundyland

Nem kell rájöjjek mert tudtam már amikor megvettem
ezt csak azért vettem hogy probálgassam, ismerkedjek a szoftverrel és ha nem tetszik mégse a drágábbtól kell szabaduljak. A sebessége nekem eleve kicsi nagyon le kell butítsam a Misubishi enkódereket hogy menjen a 3000-es fordulat.
Véglegesnek biztos hogy a 9 tengelyes lesz.

vjanos

Nemtom mekkora sugárban akarod hajlítani, de vannak egész jól hajlítható lágy rézcsövek. Plusz rá lehet segíteni melegítéssel, vagy ha megtöltöd homokkal, esetleg esztergálsz egy sablont, vagy keresel egy kis "ékszíjtárcsát" amire ráhajtod.

bundyland

Na erről még olvasgatok kicsit mert a bekötés sem egyszerű rézzel, vagy olyan pici hollandi lenne ?
Amit linkeltél ott van műanyag cső zsírzóhoz annak kell utána járjak, köszönöm.

svejk

Ha így van, akkor alapvetően itt a baj: "...csak esetleg megvette a mitsu képviselettől..."

A Yaskawánál pl. szabadon letölthető a honlapról, keresgélni sem kell.

svejk

bundyland

Hát itt nem így van, 21eFT az ára. :-(
De jóval könnybb így programozni és átlátható, menthető...stb.

bundyland

Köszönöm! Már csak össze kell legozni mi is kell pontosan. :-)

bundyland

Azt a részt nem találom amelyik a kocsiba belemegy. A katalógus szerint M4x0,7P a menet.

svejk

Az akkor normál M4-es menet, legfeljebb barkácsolsz.

Sz.József

Erről jó lenne majd gyakorlati "híreket" hallani... [#worship]