Épül a gépem ::: Bundyland gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Ha már itt vagy szólhatnál Te is a http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1323201729" TARGET=_fnew>Az eszterga épító iskolába...

akcut53

Szia !

Egyenlőre maradt az 1:4, mert amikor ez szóba került már szinte minden megvolt, de úgy csináltam a még hátra lévőket hogy 1:2,5-re könnyen át tudjam alakítani. DE előbb látni akarom működni, ez nem befolyásolja  úgyhogy egyenlőre marad így, szerintem a végén úgyis szét lesz szedve festésre és esetleg akkor majd.
Mach3- semmiképpen nem lesz! Valamiért nem szimpatikus. Linux CNC-lehetne, de egyenlőre nekem annyira szimpatikus és átlátható a CNC USB
, egyértelmű plussz mint írtam Andrej nagyon segítőkész hogy szerintem mással nem is akarok foglalkozni. Legjobban egy réstárcsának örülnék
de még egyenlőre nem találtam.

2h0y3p4wh

Hopsz, akkor ezt a videót megnézem, de egy linkkel segíthetnél ne keljen keresgélnem..., Köszi.
Minden esetre ha beüzemeled szeretnék egy személyes megtekintésre bejelentkezni... (?)  
Megoldható?

akcut53

Értem!  Nem természetesen nem úgy gondoltam hogy a vészstop a szoftvernek szól!  
A servó vezérlő EMG-jét is vezérelné, ott az ajánlott gyári bekötést csinálnám meg.
Szóval akkor egy tengelyre kéne 1 home végállás
(ez nálam optós) a CNC vezérlőnek és 2 db végállás (nyomógombos) a szervó vezérlőnek?

akcut53

3ztiz2p39

Igen.
A szovtverlimit miatt ezek a hardveres végállások sosem lépnek működésbe, hacsak nincs valami katasztrofális hardver vagy szoftver hiba.
A beüzemelések beállítások folyamán azért ez sűrűn előfordul :))

2h0y3p4wh

Köszönöm.
Ez igazán meggyőző...

akcut53

Hát akkor lesz mit vezetékeznem. :-)
De tényleg megéri mert ez abszolút biztonság.

akcut53

Nekem az tetszett meg hogy tök áttekinthető az egész. Árban ez sem drágább a mach3-nál és menetvágásban már biztos hogy jobb.

2h0y3p4wh

Hopsz, most egy kicsit képzavarban vagyok az USBCNC-t illetően...
A TE általad használt Plenet CNC-s hardwer/software az ugyebár nem ugyan az amit a Gyuriék (KLAVIÓ) forgalmaznak...(?)
Légyszi tedd már helyre a képzavaromat...

akcut53

Hát én nem találom a termékeik között.
Őszintén szólva magyar forgalmazóról sem tudok, én a planet cnc-től rendeltem.

2h0y3p4wh

Ok.
A figyelmetlenségemnél fogva azt hittem Neked a KLAVIÓ-s van...
Ha bár használják itt páran a KLAVIÓS USBCNC-s konfigot,  
de sajnos az esztergályos tapasztalatait nem igazán "publikálják".
Persze nem feltétlenül a Te topikodba, hanem egyikben sem...

akcut53

2h0y3p4wh

http://www.t2cnc.hu/T2-USBCNC.htm" TARGET=_fnew>Én erre gondoltam, hogy Neked ez van, de már tudom, tévedtem...

3ztiz2p39

Bundyland azt használja mint amit Karasz András.
Én is próbálkoztam vele, de nekem a Mach3 után már nem állt a kezemre.