Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia,

OK, futtasd le még párszor, de gyanús nekem, hogy ez lehetett a gond, mert mi tényleg rengeteget futtattuk a Mach-ot a beállításaiddal és nem sikerült hibát mérnünk és az egyetlen dolog ami nálad más volt az hogy a macropumpot futtattad.

Kész kézi vezérlő van egyébként már elég sok fajta ami megy az UCCNC-vel, egyrészt van nekünk az UCR200 wireless, illetve ezekhez is írtak már UCCNC plugint a fejlesztők:
http://www.vistacnc.com/" TARGET=_fnew>kézi vezérlők

Illetve a kínai XHC HB04 kézi vezérlőhöz mi írtunk egy UCCNC plugint. Ezt a fajta vezérlőt viszont Mach3-hoz nem ajánlom, a gyári pluginja nagyon bugos, viszont az UCCNC-vel elég jól használhatónak tűnik ahogy sikerült megírnunk a pluginját. :)

kr97pwss2

Az macropump.m1s fájlt el tudod küldeni E-mailben, hogy megvizsgáljam. A link amit írtál nekem nem működik.

istvan58

Szia,

elküldöm délután. De sok energiát ne fektes bele mert akarok egy másik kereket csinálni. Persze azért jó megérteni mi is lehet a gond.

Egy ilyet akarok bekötni:
http://www.ebay.com/itm/5V-Line-Driver-100p-r-Hand-Wheel-Pulse-Encoder-MACH3-Cnc-Mill-Router-Control-5L-/251587052652?hash=item3a93c1c46c:g:efcAAOSwEK9T4uIY

és a tengelykapcsolót meg a lépés nagyság állítást usb emulátoral.

Ez szerinted jó less Mach3 és UCCNC-re is?

kr97pwss2

Igen ezzel kell működnie (Én is ilyennel szoktam tesztelni)

istvan58

macropump.m1s elküldve a cimedre

istvan58

Na nekem ez nem akar összejönni!

A rövidebik g kód amit küldtem az lefutott kétszer hiba nélkül.
De a 13000 soros amit először küldtem azt még nem sikerült végig futtatni. Nem voltam gép mellet de 3 szor is próbáltam és mindég álva találtam a gépet valahol 3000. és 6000.  sorok között. Hol az X hol az Y tengely lépésvesztése miatt ált le.

Azután mach3 + LPT 3 szor ugyanaz a kód lefutott gond és hiba nélkül.
[#fejvakaras][#fejvakaras]

istvan58

most ujra fut UC400 al, ép a gép mellet voltam és hallotam egy lépésvesztést (ugrást), most nem ált le mert valószinü nem érte ell a 180 1/min fordulatot....mert csak ez felet ál le lépésvesztéskor.

istvan58

Na mára elég...5775. sornál megált lépésvesztés miatt.
Utána visszalépve simán átment ezen. A lépés vesztések véletlenszerűen történek.  
Szerintem Ti azért nem találtatok hibát mert csak számoltátok a lépéseket de a pilatnyi véletlenszerűen bekövetkezett tulgyorsításokat nem sikerült megfogjátok. Persze lehet nálatok nem is fordult elő.  

000000000

Szia István,

Nem csak a step/dir jeleket számláltuk, hanem a gyorsításokat is mértük és regisztráltuk a legnagyobb frekvenciát.
A gyorsítást 2x-esig lépte túl a Mach az UC400-al és LPT porttal is a te kódoddal a te beállításaiddal. Szóval nem volt eltérés ebben sem.

Még arra tudunk gondolni esetleg amit e-mailben írtam, azt meg kellene majd lehetőleg próbálnunk, ha elküldöd a fájlt.

Illetve ami még ötletünk van rá, hogy eseltleg valamiért a Mach3 nem tud időben adatot küldeni és emiatt megtorpan a mozgás. Ennek ellenőrzésére fogunk csinálni neked egy teszt plugint 1-2 napon belül amivel meg tudod majd nézni, ill. látni fogjuk, hogy ez-e a probléma.
Addig is ha van rá lehetőséged és van kéznél egy másik számítógéped azon is lefuttathatnád a problémás kódot, abból is kiderülne némi infó számunkra.

istvan58

megpróbálom majd a laptopomtról is.
Esetleg állitsak be 300mS nál nagyobb buffert az UC400 nak?

istvan58

elküldtem a kért file-t.
Amúgy a PC az egy HP DC7800, 2 magos proci, 2 G ram. Fris win7 telepítés, csak mach3 és UCCNC telepítve. Sem internet sem vírusirtó nincs rajta.

Megpróbálhatom a laptopomról de ez teli van progikal, internet kapcsolat , és win10 van rajta.

istvan58

Szia Balázs, ezt megírtam emailben is, de felteszem ide is hogy más is lássa hátha valakinél még előfordul.

Hogy is kezdjem....a tegnapi sikeres teszt csupán véletlen volt. Ma 3 nekifutás, már max. a 3000. sorig juttot.
Na végül tanácsodra feltelepítettem a mach3 at a laptopra, beconfigoltam az uc400-at. Eddig kb 6 szor ment le hibátlanul. Még vagy négyszer lezavarom....de ha már 6 bol 6 jó akkor ez már releváns eredmény szerintem.  
Akkor most mi lehet a Pc-vel??
Egy kifogástalan állapotú HP DC7800sff, 2x3 Ghz es intel proci, (nem celeron).
2G RAM, video es hálókártya alaplapi.  
Mit tehetek? Pc csere, esetleg pcie külön hálókártya??

Sajnalom hogy ennyi gubancot okoztam, de talán ez másnál is előjöhet azért jó lenne feltárni a hiba okát.

ANTAL GÁBOR

Balázs!  szeretném ha az UCCNC alapból úgy állna föl hogy a szerszámpálya az XZ síkot mutassa  ( mintha megnyomnám a harmadik ( ? ) kiskockát a bal oldalon   .Mint levélben jeleztem szépen haladok egy degradált sreen nel amit az esztergához szeretnék használni . Jó lenne ha nem kellene a kockát megnyomni mert akkor azt a szerkesztett felületemről egyszerűen elhagynám

dezsoe

Szia, Gábor!

Válaszoltam az "UCCNC vezérlő program" topikban.

svejk

Az UCCNC topicban úgy #2950 körül én is rájöttem, hogy komoly vas kell már ezeknek.

Úgy emlékszem ez a HP-d a Mach3-mal is csak valamelyik különleges telepítési móddal fut rendesen...