Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

istvan58

000000000

Istvan58: A kódot megkaptuk köszönjük. Elkezdtük vizsgálni a dolgot, amint sikerül kideríteni valamit fogjuk jelezni.

istvan58

Szia Balázs,

annyi hogy az elküldött XML-be az egyik verzióban 1500 as gyorsulás van az X-en. De a teszt nem ennyivel ment. A biztonság kedvéért ujra futtatom a kódot, most lett vége XP allat LPT portal, eltérés 0.01mm, ez elvileg dilatáció lehet. Az orsó szabad végén van a home pozíció. Most elinditotam UC400 al is ujra 500 as gyorsulásal.

istvan58

Hiba ujra validálva, most már rajtatok a sor :)

ANTAL GÁBOR

Balázs (ék) ! az Uc 400 ET   IDC 26 os lábán kijövő 5 Vdc  hány milliamperral terhelhető ?
 ( ipari encodert ( encodereket )  működtetnék róla )  

kr97pwss2

100-200 mA-el lehet nyugodtan terhelni.

kr97pwss2

Készítettem egy javítás, ha időd engedi próbáld ki ezzel is: http://www.polgardidesign.hu/download/UC400ETH%20V1_007.m3p" TARGET=_fnew>UC400ETH V1_007

istvan58

Köszömöm,

kipróbálom ma.

De érdekelne hogy találtatok valamit vagy nálam van a gond?

kr97pwss2

A Dir jel váltásának időzítésén módosítottam, mert túl kicsire volt állítva.

istvan58

ez megmagyaráza a hibát, mert valóban a sok kicsi lépésekből jött össze a hiba.
2 óra és lesz eredmény  :)

istvan58

elinditottam a 13000 soros kódot, kb 10000 ezernél néztem rá amikor néhány recsenést hallotam, lépésvesztésre gyanakodtam, leállítottam és 0.2 mm eltérés volt az X-en.
De ezt most valószinü azzal okoztam hogy a gyorsulást felvittem 800-ra mivel kézi próbáknál 1500-al simán megy. Na de lehet itt valószínüleg a Mach3 ezt tullépte mit ahogy már erröl eset szó.
Most ujra fut 500 as gyorsulásal.

istvan58

Test OK.
500 as gyorsulásal X tengelyen NINCS HIBA!
többi tengelyen nincs óra de gondolom azok is jók. De hamarosan szerelek minden tengelyre órákat.  

Amúgy tervezem az átállást UCNC re csak még várok egy kis "upgrade" re :).
Például az A tengely mozgáshatárok kiszámítása és figyelmeztetése ha túllépem a szoft limitet. Hasonlóan az X,Y,Z tengelyekre.

istvan58

Ajaj...valami mégsem kerek [#nemtudom]
Mach3+LPT 1000mm/sec2  gyorsulással nem téveszt...

svejk

Felrakhatnád a tárba a G-kódot amivel tesztelsz, hátha más is kedvet kap hozzá.

istvan58

lehet az kéne, de talan eleg ha kimasolom a Béni féle progi paramétereit és legeneréljátok.
Amugy a térhely az mindenki számára hozáférhető?

Boszantó az hogy jobb a Mach3+LPT mint a Mach3+UC400ETH