Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

2f428kduf

Én már harmadik napja vesződöm ugyanezzel. Egy öreg, alig 1000MHz-es lapi, nagyon akadozva vitte a "demo" gépemet, gondoltam az UC 100 talán segít.Most végre sikert értem el, szép simán viszi a ceruzát, a motorok hangja szép egyenletes. Miután mindent próbáltam, mindig valami újat követelt. Kínomba az UCx00 uatoinstaller-el próbálkoztam: no azzal sikerült.

000000000

Szia,

Örülök, hogy megoldódott.

svejk

Balázs Mesterek, ti biztos tudjátok a választ.

Van az a relytélyes Sherline 1/2 pulse beállítása mch3-ban - én még sosem használtam- de egy kolléga esküszik rá, hogy csak az segített egy gyári léptetős hajtásnál.

Megnéztem szkópon a jelet de nem igazán tudtam kiértékelni az eredményt. :((

Szóval mit is csinál az pontosan?  
Ha UCxxx átalakítót használunk akkor van jelentősége?

kr97pwss2

A Sherline 1/2 pulse üzemmód bekapcsolásánál LPT-nél a step jelek hoszabb ~20us ideig tartanak. Ez jótékony hatással van a lassabb optók működésére. A mi mozgásvezérlőinknél ez a funkció nincs figyelembe véve, mert a step jelek minden kernel frekvencián 50%-os fix kitöltéssel generálódnak. 25kHz-nél 20us, 50kHz-nél 10us, 100kHz-nél 5us, 200kHz-nél 2.5us, 400kHz-nél 1.25us.

000000000

Sziasztok,

Ígértem, hogy jelzem majd, hogy megyünk-e a debreceni talira. Polgárdi Balázs fog menni, gépet is visz és az UCCNC-t fogja bemutatni.
Mozgásvezérlőket a helyszínen nem lehet majd átvenni, mert azt nem fog vinni, rendeléseket viszont fel fog venni.
A rendeléseket a találkozót követő hétfőn tudjuk majd visszaigazolni és szállítani.
A találkozó ideje alatt UCxxx eszközökre leadott rendelésekre a következő választható kedvezményt biztosítjuk:

- A megvásárolt mozgásvezérlőkhöz igyenesen UCCNC license kulcs.
vagy
- 10% kedvezmény a mozgásvezérlő árából.

A kedvezmények egyike választható, annak megfelelően, hogy kinek melyik a szimpatikusabb.

svejk

Igen az látszik a szkópon, hogy elnyújtja a jelet és ilyenkor nincs hatása a motortuningban  a step pulse beállításnak de valami történik még ott, csak lusta voltam a tárólolós szkópot beizzítani.

PSoft

Mach-nál, ha a lézer plugint használom, igen szembetűnő a Sherline 1/2 pulse hatása.:(

Ha be van kapcsolva/benn a pipa, látványos módon, az "X" tengelyre vetítve, két képet gravíroz.
Egymástól eltolva, egymásra, mint egy "szellemkép" jelenik meg a másik.
Az eltolás nagysága, függ az épp beállított sebességtől.(ez már, tapasztalat)
Ha kiveszem a pipát, megszűnik a jelenség.
Nem tudom miért a szellemkép, lehet, hogy csak a plugin hibája?...
Egyébként, a http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Mach_laser/Engraving.pdf" TARGET=_fnew>plugin leírása, említi is ezt.
De csak annyit ír, hogy kapcsold ki, mert különben, szellemkép lesz.:)

svejk

Ezek azok amik a kezdőknek és haladóknak egyaránt sok bosszúságokat okoznak.

Tegyük fel, hogy csak meghosszabbítja 20 us-ra a step jelet. Ekkor az elméleti max. kernel freki 50 kHz-lenne. De a setupban nyugodtan beállíthatsz 100 kHz-et.
Pedig ide is csak egy reteszfeltétel kellene mint a frekiváltó/mágneskapcsoló kombinációhoz. :))

Egyébként meg valóban meghosszabbítja alapból a H szintet, de ha azért kell, mert lassú az opto, vagy fogadóelektronika akkor az L szint sem meradhat tűimpulzus, annak is 20 us körül kell lennie és máris csak 25 kHz-ünk lehet a step freki.

No de hát így szeretjük mi ezet a Mach3-unkat....

iiidyyiy3

Akinek korábbról van uc100 vezérlője ucnc licensz nélkül, azzal mi a helyzet? Tudom, az ember a kisujját nyújtja, és az egész karja kéne...

Szabó Zoltán

Köszönjük a felejánlást részemről élnék is a lehetőséggel!

istvan58

A CNNdrive honlapján a "UCx00 automata telepítő Mach3 szoftverhez" ra kattintva ezt látom :

"Requested site:  cncdrive.com /MC/UC300%20full%20auto%20installer/UCx00autoinstaller.zip  was not found on our server."  

svejk

hihetetlen, ebben a pillanatban akartam beírni ezt az infót.  

ppxgww95

istvan58

istvan58