Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

svejk

Akkor az a kód már nem ugyanaz lesz mint amivel most Te tesztelsz. :(
A teszt akkor teszt, ha ugyanaz, illetve csak mindig 1 paramétert szabad változtatni, esetünkben a gépet.

Aki kap hozzá jelszót, annak  elérhető.

svejk

istvan58

Szia,

Ok, de megkérlek tedd fel Te ha van kis időd, most éppen a reggeli utra készülök Mexikóba :(
Ezt küldtem el Balázséknak.

istvan58

svejk

http://cnctar.hobbycnc.hu/Istvan58/" TARGET=_fnew>Itt elérhető István58 teszt kódja és a mach3 XML fájlja.

svejk

Hú, vazze!

Nem lehetett volna valami életszerűbbet generálni?

Vagy talán tudja a Géped Z tengelye az Attométer felbontást???

svejk

Értem én hogy tesztelünk meg mérünk, de a valóságtól való egy nagyságrend eltérés is elég lenne.

kr97pwss2

Nálam minden rendben volt, igaz én nem mechanikával teszteltem, hanem egy szervó végfokkal megszámoltattam a step/dir jeleket. A teszt kezdetekor a servo kunfigurátor programjában nulláztam a számlálót, majd a teszt végén megnéztem a különbséget. Nálam nem volt különbség!! Pedig kipróbáltam többféle gyorsítással is, köztük egész extrém értékekkel is. Logikai analizátorral is végigmértem a jeleket, amit szintén jónak találtam. Ennek ellenére előfordulhat, hogy van még benne valami hiba, de jó lenne a teszt beállításokat dokumentálni illetve meghatározni, hogy ugyan azzal a beállításokkal tudjam én is tesztelni.
Kérdésem, még, hogy hányszor próbáltad u.a. a kódot 1000-es gyorsítással? Másik kérdésem mindig ugyanott volt lépésvesztés vagy random jelleggel fordul elő? Továbbá a kék led néha bevillan az UC400ETH-n?

svejk

A mezei G-kódoknál is jelentkezik a "hiba"?

svejk

Anno a kezdetek kezdetén csináltam egy külső fizikai előre-hátra számlálót a step-dir kimenetre, majd előkeresem.

svejk

Béni ezt a tesztet bizonyára ipari gépeken is futattja, de vajon azok elfogadják ezt az irdatlan sok tizedesjegyet?

istvan58

Ezt kérdeztem én is Balázstól.
Na de:

Mach3+LPT az OK
UCCNC+UC400ETH az OK
Mach3+ UC400ETH , nem igazán jó.

istvan58

Amúgy Beni felrakta a fóráskódot is. Ha valaki átírná kevesebb tizedesre az jó lenne.

istvan58

Szia,
sajnos nem tudom hol volt a lépésvestés, csaka végén léttam az eltérést.

Mert ugye egyszer 500 as gyorsitásal jónak tünt.
LPT vel 2 szer lement hiba nélkül 1000 es gyorsításal.
Mindenesetre jó lenne megtalálni a hibát.

Annyit tudok még ma csinálni hogy elinditom vagy 2 szer még LPT vel és 1000 es gyorsítésal aztán ugyanazt UC300 al.

000000000

A kernel frekvencia beállítás azonos volt az LPT és az UC400ETH teszteknél?
Ez azért fontos kérdés, mert UC400ETH-nál 100kHz az alapbeállítás. LPT port drivernél pedig 25kHz. Az impulzusok 4x rövidebbek ami akár probléma is lehet egyes vezérlőknek ha nem bírják átvinni a nagy frekit/rövid impulzusokat.