Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

istvan58

Erdekes amit irtok. Az én gépem simán elvisel 2x es gyorsítást a beállítottnál. Tutti hogy nem szorul, nem kotyan. Na  majd meg végzek néhány tesztet es meglatjuk mi a helyzett.

istvan58

Valami egyszerű, gyorsabb teszt esetleg?
Ne keljen 2 órát várni a stresz teszt által generált kodra.

gaben

Az UCCNC progi elérhető magyar nyelven is?

000000000

Csak a készítők tudnak magyarul. A progi nem. [#nevetes1]

000000000

Köszönöm a választ. Hasznos volt.
Valószínűleg igazad van. Igen, úgy csináltam a beállítást. Igényeimnek megfelel.  
Majd egyszer ha lesz időm, elvégzem a tesztet.  
És az összehasonlítást is az UCCNC –vel.
A kezdetekkor én nem kaptam meg az UC100 hoz a „próba” progit mint mások.  
Így Mach3 al használom.  

gaben

Kár, pedig támogatnám a fejlesztést. ;)

000000000

Sokan gondoljuk így, mint te. Többen forszíroztuk már. Miért nem kétnyelvű. De mást nem tehetünk. Magyar nyelvű területen biztos megdobná a használók számát. De, teljes az elzárkózás. Majd talán egyszer, valaki lefordítja Magyarra a magyar programot.

Sokan tettünk, teszünk erőfeszítéseket más angol nyelvű program lefordítására.  
Ano, véletlen se gondoltam, hogy ez nem lesz Magyar nyelvű (is)  
Kaptam rá magyarázatot. De az nem változtat semmin.  

dezsoe

Komolyan nem értem a nyelvi problémát. A Mach3-at is csak lefordította valaki, az UCCNC-nél is szabad a pálya. A képernyő szabadon szerkeszthető, sőt, most már van beépített eszköz is hozzá. A gombok feliratait valami rajzoló programmal át lehet írni. Aki egy kicsit jártas a grafikai cuccokban, az egy pár óra alatt az egészet megcsinálja. Biztosan örülni fognak mások is, ha lesz magyarított verzió.

designr

Szerintem te nem érted a kérdezőket..magyar programról lévén sz ez visszafordítást jelent..

000000000

Ha, te így tudod. Készítsd el. Nem csak a gombokról van szó ugye.  
Sztem, a magyar készítőnek egyszerűbb lett volna. Mint így utólag minden szöveget is.
És a készítő/forgalmazónak anyagi érdeke is lenne.

000000000

dezsoe

Értem én, hogy visszafordítás, de a probléma felvetés szerintem nem erről szól, hanem arról, hogy a fejlesztők miért nem írták kétnyelvűre. (Az UCCNC topikban is volt ez már többször kérdés.) Erre írtam azt a véleményem, hogy ha kell és a fejlesztők mégsem akarják, akkor neki kell ülni és megcsinálni. Nem vagyok otthon Mach-ban, de gyanítom, hogy ha van hozzá magyar felület, akkor azt nem a gyártó készítette, hanem valamelyik lelkes felhasználó. A lehetőség itt is adott.

dezsoe

Az adott ssf file-ban a szövegek olvashatók, tehát akár jegyzettömbbel átírhatók. A nagyobb munka a képek átírása. Ezeken kívül van egy-két hibaüzenet, azoknak a szövege a profil file-ban van, így szintén átírható jegyzettömbbel.
A szöveges rész átírásával nincs semmi bajom, de a grafikához teljesen sügér vagyok, mivel sosem érdekelt. Ha egy képen kell egy átlátszó szín, akkor a mai napig előveszem a gondosan elmentett leírást és fél óra alatt nyomkodom végig. Aki ezzel foglalkozik, az nagyjából 20-25 másodperc alatt végez ezzel a feladattal... :)

gaben

Valószínűleg inkább az angolomat kellene erősítenem. Sajnos a magyar nyelvet nem jegyzik sehol. Kis ország vagyunk ha tetszik ha nem.
De ha valaki megcsinálná, beszállnék a költségekbe.

000000000

Már csak, megfelelő angol tudásra volna szükség. Ami ugye a program, szövegírójának nem lett volna feltétel. A Magyarításhoz.