Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

gvox

Üdvözlök Mindenkit!
Polgárdi Balázstól kérdezném:
Az általatok forgalmazott DG4S-160-35 ös vezélő
pwm impulzus szélességét meddig lehet növeni,
nekem 75-80%-ig sikerült, 180V-os tápnál ez -36V
Minden %-ra szükségem lenne
A 180V / 4200ford motornál 220V ra kéne vinnem a tápfeszt, a FETeket IRFP 264N re és az elkót
250V-osra cserélve. megoldható ez így?
Válaszodat előre is köszönöm

gvox

Még egy kérdés 1.1026 os verzió van telepítve  
A főorsó vezérlés step-dir  Az S potméter nem szabályoz- a % ablakban látni a változtatást, a diagnosztikai oldalon is rendben van. Mit nem állítottam be?

Szabó Zoltán

Kérdezném hogy a Debrecenben levő találkozón nem lesz akciós az UCCNC és az UC300 ?

svejk

Ma tudtam élesben tesztelni, sajnos a gép tőlem 60 km-re van.

Slave tengely homolása oké mind az UCCNC mind a Mach3 alól.

De...  http://cncdrive.com/MC/UC400ETH%20files%20for%20manual%20installation/Plugin/download_UC400ETH_plugin.php" TARGET=_fnew>ebbe az utolsó plugin file nevébe direkt került bele a %20 karakterek?

Ezzel így nem tudja a frimware-t frissíteni hibákat dob. Nem kevés időbe és ősz hajszálba került mire rájöttem, hogy át kell nevezni a file-t UC400ETHV1_005.DLL-re.

De van nagyobb baj is, úgy néz ki a mach3-mal nem jó az X interpolátora.
Küldöm a bővebb infókat magánban.

000000000

Sziasztok,

Gvox: A DG4S-16035 vezérlőt csak saját felelősségre módosítsd, mert módosított vezérlőre garanciát nem tudunk biztosítani, illetve szervizelni sem szervizeljük, ha változtatás történt a vezérlőben!
Emiatt csak zárójelben jegyzem meg, hogy nagyobb feszültségű Fet-ekkel is kell működjön, de a bemeneten az elektrolit kondenzátor 200V-os, ez is korlát.
Egyébként pedig a vezérlő mint bármelyik hasonló társa nem képes 100%-os kitöltést adni a dióda-pumpás Felső FET meghajtási mód miatt. A maximum PWM kitöltés kb. 88%.
A főorsó dologgal kapcsolatban egy kérdés mielőtt tanácsot adnék: Mach3-at vagy UCCNC szoftvert használsz?

Szabó Zoltán: Még nem biztos, hogy ott tudunk lenni a találkozón, de ha ott leszünk, akkor nagy valószínűséggel lesz akció. Pontosabb infót a találkozó előtt még fogunk adni amint körvonalazódnak a dolgok.

Svejk: Megkaptam a leveled, nemsokára átolvasom és válaszolok.

000000000

Svejk: A %20 dologra itt is válaszolok: Nálam nincs a fájl névben %20. Leírnád kérlek, hogy pontosan milyen néven töltődik le nálad a fájl? Mármint, hogy hol van benne %20 ?

svejk

Ha a #858 hozzászólásom linkjére vagy az UC400 honlapján rákattintok akkor UC400ETH%20V1_005.mp3 file-t tölt le.

Mozillát használok minden gépemen.

svejk

svejk

Gondolom valami ékezet miatti kódolási hiba lehet.

svejk

És persze a mach3 plugins könyvtárába is hibásan kerül be.

istvan58

most próbáltam, Mozzilával ez jön le:
UC400ETH%20V1_005

de a WIN 10 böngészőjével OK.

000000000

OK, köszönöm. Nálam a %20 helyén szóköz karakter van, megnézem mindjárt mint csinál Mozilla-val...

000000000

Megnéztem Mozilla-Firefox-al és azzal tényleg bele rak egy %20-at a fájl nevébe. Viszont mintha ez valami Firefox hiba lenne, mert gyorsan megnéztem és az UC100 és UC300 pluginjába is bele rakja a szóköz helyére a %20-at, pedig a fájl nevében amúgy nincsen %20 karakter és nem rémlik, hogy eddig lett volna ilyen gond. Az UC100 pluginja már régen nem volt pedig módosítva, legalább fél éve ugyanaz a fájl neve.

svejk

Ez érdekes... mit lehet tenni ilyenkor.
Vajon a mozilla írójai is ilyen gyorsak lesznek mint Ti? :))

De addig is valahogy jelezzétek a honlapotokon, mert én is nagyon megszívtam.  
Gondolhatjátok amikor beállítok nagy arccal a kétmagos, 1GB-os videokarival ellátott "szuper" PC-vel, hogy itt már baj nem lehet, aztán dobálja a hibákat a firmware frissítés helyett.
Én meg süllyedek lefelé a padlóba...

Jut eszembe, ezzel az új pluginnal már nem cserélgeti a firmware-t ha egymás után váltogatom a Mach3-at és UCCNC futtatását.
nagyobb a hely az UC400ETH mikrovezérlőjében?

gvox